SALT Araştırma Fonları başvuruları başladı

SALT'ın 2013'te oluşturduğu, mimarlık ve tasarım, sosyal ve ekonomik tarih ile güncel sanat alanlarında özgün belge edinimi ve araştırma hedefli projeleri destekleyen SALT Araştırma Fonları'nın 2016 yılı başvuruları başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2016 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SALT Araştırma Fonları başvuruları başladı

Garanti Bankası'nın desteğiyle oluşturulan kültür kurumu SALT'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 6 araştırma projesine 10 bin lira değerinde, toplam 60 bin liralık fon verilecek. Fonlardan ikisi "Türkiye'de mimarlık ve tasarım", ikisi "sosyal ve ekonomik tarih", ikisi ise "Türkiye'de sanat" konulu araştırmalara yönelik olacak.

Fonlara iki aşamalı başvuru yapılacak. 22 Şubat saat 18.00'e kadar yapılacak ön başvurular sonucunda konu, dönem ve araştırma alanının uygunluğu belirlenecek. Araştırma projesinin ön kabulü durumunda, son başvuru tarihi 21 Mart olacak. Sonuçlar, 22 Nisan'da duyurulacak.

Seçici Kurul, Prof. Dr. Sibel Bozdoğan (Harvard Universitesi ve Kadir Has Üniversitesi), Merve Elveren (SALT Araştırma ve Programlar), Lorans Tanatar Baruh (SALT Araştırma ve Programlar), Doç. Dr. Meltem Toksöz (Boğaziçi Üniversitesi) ve Prof. Dr. Zeynep Yasa Yaman'dan (Hacettepe Üniversitesi) oluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber