Bakanlık müfettişinden, böyle intikam alındı

Bazen doğruları söylemek dokuz köyden kovulmaya neden olabilir... Öyleki tüm bir geçmişiniz didik didik edilebilir. İLKSAN'a ilişkin olarak, denetleme kurulu üyesi sıfatıyla rapor hazırlayan MEB Personel Genel Müdür Yardımcısı Şener Gönülaçar'ın başına da böyle bir şey geldi.. Kurumun, 2005 yılında 5.8 milyon YTL zarar ettiğini, böyle devam etmesi halinde 2008 yılında emekli maaşlarının ödenemeyeceğini vurgulayan Gönülaçar ANKA haber ajansına sızdırılan belgelerle hedef alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şuan Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Şener Gönülaçar, İLKSAN Denetleme Kuruluna seçilme sonrasında, kurumun gelecek projeksiyonunu da içeren kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda, faiz gelirlerine dayanan bir gelirle ayakta duran İLKSAN'ın, bu şekilde yönetilmeye devam etmesi halinde 2008 yılında emekli maaşlarını ödeyemeceği belirtilmekteydi.

Raporda:
- Kurumun 2005 yılında 5,8 milyon YTL zarar ettiği,
- Karda görünen Ulus Öğretmen Evi aslında zarar ettiği,
- Gece bekçisinin bir Rus kadınla idare binasında gönül eğlendirmesinin cezalandırılmadığı,
- DE-HA İnşaat Yatırım Otelcilik Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin tasfiye edilesi gerektiği,
- İLKSAN'ın bu şekilde devam etmesi halinde 2006 yılında 48.751.284 YTL, 2007 yılında 110.776.782 YTL, 2008 yılında ise 210.592.180 YTL zarar edeceği,
ayrıntılı olarak yer almaktaydı.

Kurumun gelecek vizyonunun nasıl olması gerektiğinin de ele alındığı rapor sonrasında Ekim ayında, İlksan Genel Müdür Vekili Mustafa Çınar, İlksan İdari Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Avşar ve İlksan İdari İşler eski Müdürü Metin Tüken görevden alındı.

Ancak, bu gelişmeyle beraber, Gönülaçar hakkındaki belgeler basına verilmeye başlandı. Daha önce Bakanlık müfettişliği görevini yürüten ve şuan Personel Genel Müdür yardımcılığı görevini yürüten Şener Gönülaçar hakkındaki ilk haber ANKA haber ajansında yayımlandı.
"Aynı bürokrattan birbirini yalanlayan iki rapor... " başlıklı rapor aynı gün Milliyet gazetesinin internet sitesinde yer aldı. Bu haber ile, Bakanlık veya İLKSAN'daki bazı kamu görevlileri, Bakanlık müfettişinden intikam almış oldu... Yayımlanan haberde, Şener Gönülaçar'ın 2003 yılında Bakanlık müfettişi olduğu dönemde de kurumu denetlediği ancak bir şey bulamadığı, 2006 yılı denetlemesinde ise kuruma ilişkin çok kapsamlı bir rapor ile zarar tespitinde bulunduğuna vurgu yapıldı.

Haber üzerine memurlar.net'e bilgi veren bir Bakanlık yetkilisi, Gönülaçar'ın Bakanlık müfettişi olduğu dönemde hazırladığı raporun rutin bir denetleme raporu olduğu, 2006 yılında hazırlanan raporun ise üç büyük öğretmen sendikasının talepleri ve öğretmenlerin yoğun eleştirisi üzerine üzerine hazırladığına dikkat çekti. 2006 yılındaki raporun rutin bir denetleme raporunu aşarak İLKSAN'ın önümüzdeki dönemde yoluna devam edip edemeyeceğini içeren çok kapsamlı bir rapor olduğu belirtildi.

İLKSAN'ın zararı, emekli maaşlarının 2008'de ödenemeyecek olması ve Rus kadınla İLKSAN idare binasında yaşanan gönül ilişkisine rağmen bekçi hakkında işlem tesis edilmemesi gibi hususlara haberde yer verilerek ikinci rapora ilişkin tespitler üzerinde kuşku uyandırılmış oldu...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber