Gazeteciyi de dolandırdılar

Ünlü dolandırıcılık yöntemi "PKK hesabınızı ele geçirdi" yalanı bu kez yerel bir gazeteciyi yaktı. Dolandırıcılara inanan gazeteci Salim Bolat, hesabındaki bütün parayı dolandırıcılara havale etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Ocak 2016 08:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Gazeteciyi de dolandırdılar

Yozgat'ta yerel bir gazete sahibi olan Salim Bolat'ı arayan bir dolandırıcı kendisini komiser olarak tanıtarak o klasik yalanı söyledi: "Terör örgütü, sahibi olduğunuz gazetenin hesaplarını ele geçirmeye çalışıyor, paranızı orada tutmayın, vereceğimiz hesaba parayı yatırın."


FARKINA VARDI AMA...

Dolandırıcıya inanan Bolat, özel bir bankanın Yozgat şubesinde bulunan 10 bin lirayı, telefon dolandırıcılarının verdiği hesaba gönderdi. İstanbul Fındıkzade'de bulunan bir banka şubesine gidip parayı çekmek isteyen dolandırıcılardan Muhammer E., Salim Bolat'ın gönderdiği paranın bir miktarını çekse de bankaya olan borcundan dolayı Bolat'ın gönderdiği paranın bir kısmı hesapta kaldı. Yerel gazete sahibi Salim Bolat, kendisine kurulan dolandırıcılığın bir müddet sona farkına vardı ve Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, gazeteye ait olan banka hesabındaki parayı dolandırıcıların hesaplarına havale ettiğini söyledi. Salim Bolat, dolandırıcılardan şikayetçi olurken ihbar üzerine harekete geçen polis, Bolat tarafından havale edilen paranın İstanbul'da özel bir bankadan çekildiğini tespit etti.


3 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis tarafından yakalanarak ifadesine başvurulan Muhammer E., arkadaşı olan Metin Ö.'nün bir arkadaşının adına para geleceğini fakat arkadaşının işi olduğu için parayı kendisinin çekmesini istediğini belirtti. Arkadaşının bu isteğini kabul ettiğini vurgulayan Muhammet E., dolandırıcılıkla hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü ve Bolat'ın hesabına gönderdiği parayı, bankaya borcu yüzünden çekemediğini ifade etti. Muhammer E., iki arkadaşını teşhis ettikten sonra savcılığa sevk edilen üç şüpheli tutuklandı.

ZANLILARA DAVA AÇILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler Muahmmer E., Ahmet A. ve Metin Ö. hakkında " Kamu Kurum ve Kuruluşların araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçu kapsamında dava açıldı. Tutuklu yargılanan 3 şüpheli, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

DİLEK YAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber