Sızdırılan mektup için soruşturma

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, son günlerde ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Yeni Şafak'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Blair'in mektubunun CHP'li Kemal Anadol'a Teftiş Kurulu Başkanı Erdener Demirağ veya Başmüfettiş Mehmet Eryılmaz tarafından sızdırılmış olabileceğini ima eden Şahin, "Soruşturma neticesinde bu mektubun kimin tarafından sızdırıldığı ortaya çıkartılacaktır" dedi. İngiltere Başbakan'ı Tony Blair'in mektup yazmasına neden olan olayın Gümrük Müfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından hazırlanan raporla ilgili olduğunu anlatan Şahin, "Eryılmaz raporunda kıymetin düşük gösterildiğini ve vergi kaçırıldığını iddia ediyor. Firma ise uluslararası anlaşmalar olduğunu ve fiyatı buna göre belirlediğini iddia ediyor. Bu konu hâlâ yargıda görülmektedir. Olay Danıştay'da temyiz aşamasındadır" diye konuştu.

MÜFETTİŞ Mİ SIZDIRDI

Tony Blair tarafından yazılan mektubun olayla ilgili hazırlanan raporda yer aldığına dikkat çeken Mehmet Şahin, "Raporun bir örneği müfettişte, bir örneği ise Teftiş Kurulu Başkanı'ndadır. Ben bu olayla ilgili soruşturma başlatacağım. Hem bu mektubun hem de raporların basına veya muhalefet partilerine sızdırılması suçtur. Konuyla ilgili tahkikatın ardından olayın sorumluları hakkında gereken işlem yapılacaktır" diye konuştu.

RÜŞVET MALIN DEĞERİNDEN FAZLA

Anadol tarafından gündeme getirilen Gebze'deki rüşvet iddialarının asılsız olduğunu belirten Mehmet Şahin, "B3071 sayılı kanuna göre imzasız ihbar mektuplarının dikkate alınması mümkün değildir. Ama bu imzasız ihbar mektubu dikkate alınmıştır. Ben Aziz Eren isimli şahısla ilgili araştırma yapılması için müfettiş Mehmet Eryılmaz'a talimat verdim. Ancak böyle bir kişinin olmadığını kendisi bana rapor etti" dedi. Şahin, "İmzasız ihbar mektubuna göre 1 milyon 600 bin dolar rüşvet dağıtıldığı iddia edilmektedir. Böyle bir rüşvet yoktur ve olamaz. Çünkü malın değeri sadece 942 bin dolardır" diye konuştu.

Görevden alındı ihbar yağdı

Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin Şahin, iddiaların nasıl ortaya çıktığına ilişkin önemli bir ayrıntıya da dikkat çekerken, "Teftiş Kurulu Başkanı'nın görevden alınmasına ilişkin kararname 3 Ekim tarihinde sayın bakan tarafından hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı'nın onayı 20 Ekim tarihinde çıkıyor. İmzasız ihbar mektubu ise 10 Ekim tarihinde yazılıyor. Bu kadar açık verilmez ki. Kendileri imzasız ihbar mektubu düzenliyor" diye konuştu.

Mehmet Şahin, gümrüklerde rant çetesinin bulunduğunu belirtirken, "Biz gümrüklerde Kurtuluş Savaşı başlattık. Gümrüklerde ön yargılı, bırakın vatana hizmet etmeyi, ihanet etmeyi amaçlayan parazitler var. Biz bu parazitleri temizleyeceğiz. Biz onlar gibi hortumlara bulaşmış olsak ortalıkta dolaşamayız. Ama bizim alnımız açık. Bize iftira atanlar hesabını yargı önünde verecektir. Gümrüklerde vatanı sevenler ile vatan hainlerinin kavgası vardır. Kaybettikleri rant büyük olduğu için böyle çırpınıyorlar. Kimse unvanının ve mührünün arkasına sığınırak sahtekarlık yapmasın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber