'Bugün Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: - "Bugün Kürt sorunu yoktur. Kürt vatandaşlara zulmeden, hayatlarını yaşanmaz kılan terör sorunu vardır. Kürtlerin en büyük düşmanı kadın, bebek, öğrenci, sağlık çalışanı demeden insanı katleden PKK terör örgütüdür"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2016 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bugün Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bugün Kürt sorunu yoktur. Kürt vatandaşlara zulmeden, hayatlarını yaşanmaz kılan terör sorunu vardır. Kürtlerin en büyük düşmanı kadın, bebek, öğrenci, sağlık çalışanı demeden insanı katleden PKK terör örgütüdür" dedi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin bir otelde düzenlenen 55. Olağan Genel Kurulu'na katılan Turan, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu hatırlattı.

Turan, esnaflarla birlikte olmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getirerek, "Bizim bir derdimiz var; bu toplumu ayağa kaldırmak istiyoruz. Çanakkale güçlüyse Türkiye güçlü olur. Çanakkale esnafı güçlüyse Türkiye'nin esnafı güçlü olur. Çünkü bu topraklar nasıl 100 yıl önce yeniden ayağa kalkışın startını vermişse bugün de öncü olabilir" diye konuştu.

Esnafı ayakta tutmak, güçlü kılmak için yeni politikalar ürettiklerini anlatan Turan, şöyle devam etti:

"Biz esnafımıza sahip çıkarken, aşağılık terör örgütü Doğu ve Güney Doğu'da esnafımızın hem canına hem işine kastediyor. Bugün Kürt sorunu yoktur Kürt vatandaşlara zulmeden, hayatlarını yaşanmaz kılan terör sorunu vardır. Kürtlerin en büyük düşmanı kadın, bebek, öğrenci, sağlık çalışanı demeden insanı katleden PKK terör örgütüdür. Devletin görevi, bu coğrafyanın her bir köşesinde huzuru, güvenliği sağlamaktır. Devletin terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadeleden daha meşru bir şey olamaz. PKK'nın vatandaşımız üzerindeki hem silahlı hem psikolojik baskısı sonlandırılana kadar her türlü mücadelemiz sürecek. Önce Kürtlere ihanet eden PKK yok olacak sonra esnaf mutlu, huzurlu olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber