Van'daki olay saldırı değilmiş...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda nöbet sırasında silahlı saldırı sonucu yaralandığını söyleyen askerin, kendisini vurduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 17.45 sıralarında ilçe merkezindeki hükümet konağı yanında bulunan Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda nöbet tutan ve ismi açıklanmayan 1 askerin, bir araçtan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu yaralandığını ifade etmesi üzerine yapılan çalışmalarda, askerin kendi silahı ile ayağına ateş ettiği ortaya çıktı. Yaralı asker Van Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, şahsın sağlık durumunun da iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Gürpınar İlçe Kaymakamı M. Ali Özkan, herhangi bir saldırının söz konusu olmadığını söyledi. Askerin kendi ayağına ateş ettiğini ifade eden Kaymakam Özkan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.


Van'ın Gürpınar ilçesindeki Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen silahlı saldırıda 1 er yaralandı.

Gürpınar ilçesinde bulunan Jandarma Karakol Komutanlığına saat 16:30 sıralarında sürücüsü ve plakası belirlenemeyen beyaz bir otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu karakolun dış duvarlarında nöbet tutan ve ismi henüz belirlenemeyen bir er ayağından vurularak yaralandı.

Yaralı askerin Van Askeri Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Saldırının ardından olay yerinden otomobille kaçan ve 3 kişi oldukları tahmin edilen saldırganların yakalanması için, güvenlik güçlerinin çevrede geniş çapta operasyon başlattıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber