Arap müşteriyi Türkiye'ye çekecek

Türkiye'nin mücevherat sektöründe cazibe merkezi olma çabası sürüyor. Ortadoğunun Türkiye'ye olan ilgisine dikkat çeken Atasay Mücevherat Üst Yöneticisi Atasay Kamer, "İngiltere'de iyi harcama yapan Araplar önümüzdeki sene Türkiye'ye kayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Arap müşteriyi Türkiye'ye çekecek

Mücevherat sektörünün bilinen bilinen markası Atasay, bu yıla ilişkin hedeflerini açıkladı. Dün İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşan Atasay Mücevherat CEO'su Atasay Kamer, takı ve ziynetlerde hala bir numaralı müşterinin İran olduğunu söyledi.

ORTADOĞULU MÜŞTERİSİ ÖZEL

Ortadoğu'nun mücevhere son 5 yılda çok büyük harcama yaptığını ve bu ülkelerin altın ve pırlanta tutkusunun hiç değişmediğini vurgulayan Kamer, "İngiltere'yi bir nevi Ortadoğu müşterisine ulaşmada köprü olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Kamer, "İngiltere'de iyi harcama yapan Araplar var ve bunların önümüzdeki sene içerisinde Türkiye'ye kayacağından şüphem yok. Çünkü Türkiye cazibe merkezi haline geliyor" dedi.

GÜMRÜK MEVZUATI DEĞİŞTİRİLMELİ

İran pazarına yönelik değerlendirmede de bulunan Kamer, gümrük mevzuatının kendilerini zorlayacak düzeyde olduğunu, bunların halen değişmediğine dikkati çekti. Yeni kapıların açıldığını bildiklerini ve konuyu yakından takip ettiklerini anlatan Kamer, "Hedeflerimiz arasında İran var ama önce gümrük mevzuatının değişmesi gerekiyor. Bunu yaparsak İran çok cazip olacak. İhracatımızın bir çoğu Dubai üzerinden gerçekleşiyor.

Türkiye üretimde ilk 5 arasında

Dünya Altın Konseyi ve De Beers Grubu verilerine göre; 2014'te küresel altın takı talebi 2 bin 461 ton civarında. Mücevher ise 81 milyar dolar değerinde talep görüyor. Tüketici talebi ise 2015 yılının 3. çeyreği itibariyle 22,8 ton olarak gerçekleşti. Türkiye'de kuyumculuk sektöründe yaklaşık 4 bin üretici, 30 bin de satış noktası bulunduğu bilgisini veren Atasay Kamer, Türkiye'nin dünya kuyumculuk üretiminde ilk 5 arasında yer aldığını ifade etti.

Arzu Kurum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber