Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun tamamında görülecek sağanak yağışların, Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Akdeniz bölgelerinde etkili olacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yurdun bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilerek, yağışların etkili ve sürekli olmasının beklendiği kaydedildi.

Buna göre, bugün tüm yurtta görülecek sağanak yağışların, Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Akdeniz bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Yurdun büyük bölümünde yarın da devam edeceği tahmin edilen yağışlar, İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Sakarya, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Mersin başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili ve sürekli olacak.

Kuzey ve doğu kesimlerde Çarşamba günü devam edecek olan yağışlar, Perşembe günü yurdun doğu kesimlerinde etkisini sürdürdükten sonra yurdu terk edecek. Ancak, aynı gün akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerinin yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ise Salı günü doğu bölgelerde, Çarşamba günü yurdun batı kesimlerinde artması, Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber