İmamlar, medyadaki imaj nedeniyle Diyanet'ten kaçıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, kadrosu bulunduğu halde 5 bin 901 camide imam-hatip bulunmadığını, 9 bin 822 caminin de imam kadrosunun olmadığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 20 bin yeni kadroya ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bakan Aydın, kadro yetersizliğine rağmen son 4 yılda bin 850 personelin Diyanet'ten başka kurumlara geçiş yaptığını bildirdi.

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun soru önergesine cevap veren Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye'de kadrosu bulunduğu halde 5 bin 901 camide imam-hatip bulunmadığını, 9 bin 822 caminin de kadrosunun olmadığını kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı'na 1990'dan itibaren hiç kadro verilmemesi nedeniyle kurumun kadro ihtiyacının her geçen gün arttığını vurgulayan Bakan Aydın, camilerin tamamına kadro tahsis edilmemesi sonucuda, cami hizmetlerinin zaman zaman liyakatsiz ve işin ehli olmayan kişiler tarafından yürütüldüğünü söyledi. Bu durumun denetimleri de imkansız hale getirdiğini dile getiren Bakan Aydın, "Diyanet İşleri Başkanlığın imam-hatip, müezzin-kayyım, Kuran kursu öğreticisi, vaiz ve diğer bazı unvanlarda 20 bin kadroya ihtiyacı bulunmaktadır'' dedi.

Bakan Mehmet Aydın, Diyanet'in kadro yetersizliğine karşın son 4 yılda bin 850 personelin Diyanet'ten başka kurumlara geçiş yaptığını bildirdi. İmam-hatip kadrosundayken diğer kurumlara 2005 yılında 283, bu yıl ise 17 personelin naklen atandığını açıklayan Bakan Aydın, Diyanet personelinin maaş ve özlük haklarının diğer kurumlara göre düşük olması ve kadroların genelde köylerde bulunması gibi nedenlerle nakillerin gerçekleştiğini açıkladı.

Personelin Diyanet'ten kaçışı konusunda medyayı suçlayan Bakan Mehmet Aydın, ''Naklen tayin isteğinin bir başka nedeni de medyada imam imajını iyice olumsuzlayan tutum ve yayınların görevlilerimiz üzerinde ağır bir baskı oluşturması ve kurumdan ayrılma isteğini körüklemesidir'' dedi. Mehmet Aydın, Diyanet'ten ayrılanların büyük çoğunluğunu, Milli Eğitim Bakanlığına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak geçenler ile kariyerleri veya meslekleriyle ilgili bir göreve atananların oluşturduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber