Feda Timi'ne MİT darbesi

MİT'in takibi sonucu 20 yıl sonra yakalanan Sabancı suikastinin tetikçisi DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye provokatif eylemler için geldikleri belirlendi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Feda Timi'ne MİT darbesi

Muammer Başkan

Aydın'ın Söke Otogar'ında yakalanan Sabancı suikastinin faili DHKP-C'li İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın sorgulanmasına başlandı. Sorguya katılmak üzere Ankara'dan özel bir ekip Aydın'a gitti. İki terörist polislerin ön sorgusunda, ifade vermeyi reddettikleri öğrenildi. Yunanistan'dan deniz yoluyla Türkiye'ye gelen iki terörist Söke Otogarı'nda yakalanmıştı. Polis, parmak izi kaydının bulunmaması sebebiyle Akkol'un kimliğini netleştirmede zorluk yaşadı.

SAHTE İSİMLE EŞLEŞTİ

Akkol'un Atina'da, 2014'te "Cengiz Bayır" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanmasından yola çıkan polis, Yunanistan'dan bu kişi adına kaydedilen fotoğraf ve parmak izlerinin örneğini istedi. Söke'de Zeynel Abidin Gümüş sahte kimliğiyle yakalanan kişinin, Yunanistan'dan gelen "Cengiz Bayır"ın parmak izi ve fotoğraf kayıtlarıyla eşleşmesi üzerine 20 yıldır firari sanık İsmail Akkol'un kimliği de belirlendi. Akkol'a, kesin kimlik tespiti için DNA testi de yapılacak.

Terör polisi Akkol ve Adıyaman'ın Yunanistan'dan Türkiye'ye 4 teröristle birlikte geldiklerini tespit etti. Teröristlerin yakalanması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

ZAMAN AŞIMI YOK

İsmail Akkol için tartışılan, zaman aşımı durumunun bulunmadığı öğrenildi. Sabancı cinayetinin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen, bu suçtan hakkında 'yakalama' bulunan Akkol için, 'uzamış zaman aşımı' ceza maddesi işletilecek. 'Uzamış zaman aşımı' durumunda, 20 yıl olan sürenin yarı oranında, uzatıldığı bununla da 30 yıla çıktığı ifade edildi.

EYLEME GELDİLER

Yanlarında taşıdıkları gitar kutusundan bir roketatar, iki roketatar mermisi. 3 el bombası, iki tabanca, patlayıcı yapımında kullanılan hammadde ve çok sayıda mühimmat çıkan Akkol ve Adıyaman'ın Türkiye'ye infial yaratacak eylemler için geldikleri belirlendi. DHKP-C'nin 'Feda Timi'nden olan Fadik Adıyaman'ın canlı bomba olarak kendini patlatacağı, İsmail Akkol'un ise Ankara'da düzenleyeceği eylemde ölünceye kadar çatışmayı hedeflediği tespit edildi. Kanser tedavisi gören Adıyaman'ın, daha önceki ölümcül hastalığı olan canlı bombalar gibi örgüt tarafından özellikle seçildiği bilgisine ulaşıldı. MİT'in sıkı takibi, iki teröristin kanlı eylemlerini engelledi.

OĞLU KAÇAKÇI ÇIKTI

Fadik Adıyaman'ın üzerinden çıkan sahte kimliğin gerçek sahibi Hatice Çalışkan da gözaltına alındı. Çalışkan ifadesinde oğlunun göçmen kaçakçısı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber