PKK'nın kampları bombalandı, 39 terörist öldürüldü

TSK, 3 Şubat'ta sınır ötesindeki terör örgütü yuvalarına yönelik Kuzey Irak'taki bazı noktalara hava operasyonu düzenledi. Cizre ve Hakkari'de de toplam 39 terörist öldürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2016 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın kampları bombalandı, 39 terörist öldürüldü

Terörle mücadele harekatı kapsamında, gece boyunca çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatta, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, terörle mücadele harekatı kapsamında, dün gece boyunca Kandil bölgesine hava operasyonu düzenlendi.

Çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekatı, havadan yakıt ikmal ve ihbar kontrol uçağı ile insansız hava araçları da destekledi.

Operasyonda, Irak'ın kuzeyinde Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi.

CİZRE'DE BUGÜN 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 ŞEHİT

Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesinde, bir polisin şehit olduğu terör saldırısı sonrası düzenlenen operasyonda 9 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren bazı teröristlerin, Cudi Mahallesi'nde "hücreevi" olarak kullanıldığı değerlendirilen bir binayı ateşe vererek kaçtığı belirlenirken, 1 polis de şehit oldu.

DÜN DE 11 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Cizre'de devam eden operasyonlarda, dün 11 terörist etkisiz hale getirilirken üç bölücü terör örgütü mensubu da yakalandı. Cizre'de etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 549 oldu.

Öte yandan Cizre'de yedi adet de el yapımı patlayıcı imha edildi.

SUR'DA 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 2 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, 7 PKK terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Sur'daki operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161 oldu.

Sur'da PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, 2 askerin şehit edildiği bildirildi.

Ayrıca, bir av tüfeği, bir tabanca ele geçirilirken, altı adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

20 TERÖRİST YAKALANDI

Bingöl, Hakkari ve Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 20 şahıs yakalanmıştır.

HAKKARİ'DE 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada,

"Güvenlik kuvvetlerimizce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, bölücü terör örgütünün güvenlik kuvvetlerimize karşı sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğunun bilgisinin alınması üzerine 04.02.2016 günü bölgedeki koordinatları tespit edilen mağara ve sığınaklara yapılan hava operasyonu neticesinde 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir"

denildi.

SİLOPİ'DE 4 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak Silopi'de, bölücü terör örgütünden kaçan, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

6 DAEŞ MENSUBU YAKALANDI

Öte yandan Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde de, Türkiye Suriye sınırını yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu altı şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber