TOKİ mağdurları eylem yaptı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adıyaman merkeze yaptırılan konutların teslim edilmemesi vatandaşları çileden çıkardı.

Esentepe mevkiinde bulunan TOKİ konutları önünde eylem yapan vatandaşlar, seslerini duyurmak istedi. Yaklaşık 30 kişinin bulunduğu grup, konutlar önünde alkış çalarak konutların teslim edilmemesini protesto etti.

Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan eylemde, vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirdi. Necmettin Aslan, TOKİ'nin ağustos ayında evleri teslim edeceğini söyleyerek, "Ağustos ayı geldi çattı. Sanki daha önce fark edilmemiş gibi alt yapının yapılmadığı ve Adıyaman'ın sert hava şartları sebep gösterilmişti. Bunun üzerine de konutların kasım ayında teslim edileceğini bildirdiler. Ama bugün 31 Ekim olmasına rağmen konutlar teslim edilmedi." dedi.

"Evlerimizi toplamış, eşyaları kolilere yerleştirmiş durumda bekliyoruz" diyen Aslan, "TOKİ genel merkezi aradığımızda muhatap bulamıyoruz. İnternetten yayınlanan telefon numaralarına ise kimse cevap vermiyor. Adıyaman'daki müteahhit firma da açıklama yapmıyor. Çok mağdur bir durumda bekliyoruz. " diye konuştu.

TOKİ'nin Türkiye genelinde başarılı işlere imza attığını kaydeden Aslan, "Bildiğimiz kadarıyla aynı sorun Eskişehir'de yaşanmış. TOKİ böylece bu iki ilde büyük bir prestij kaybetti. TOKİ'den ev alanlar olarak, çok mağduruz. Kimimiz Ağustos ayında taşınacağız umuduyla evlerimizi boşaltarak boş bir dükkana veya depoya taşıdık ve yaşamımızı yakınlarımızın evlerinde sürdürüyoruz. Çoğumuz ev sahiplerimizle sözümüzde duramadığımız için kavgalı durumda. Hatta daha zor şartlarda olan arkadaşlarımız da var. 667 aile yani yaklaşık 3 bin kişi yetkililerde haber bekliyor." şeklinde konuştu.

TOKİ Kontrol Amiri Yaşar Togay, kabul yazısını yazdığını, TOKİ'den teslim yetkililerinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Togay, kısa sürede vatandaşların bu mağduriyetlerinin giderileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber