Rektöre mahkeme yolu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Okudan'ın "yolsuzluk" ve "usulsüzlük" yaptığı gerekçesiyle yargılanmasına izin verdi.

YÖK Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne tıbbi cihaz alımında yolsuzluk yapıldığı, öğrencilerden kanunsuz para toplandığı ve usulsüz görevlendirmelerde bulunulduğu iddiaları üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı. Suçlamaları yerinde bulan YÖK, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ve eski Rektör Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu ile birlikte 42 üniversite görevlisinin yargılanmasına izin verdi. 10 milyon YTL'yi bulan ihale yolsuzluklarıyla ilgili suçlanan Prof. Okudan, Danıştay'a itiraz etti. Meram Tıp Fakültesi'ne alınan tıbbi cihazlarla ilgili iddialar Rektör Okudan'ın göreve geldiği 2003 yılında başladı. İddiaları ciddi bulan YÖK, Denetleme Kurulu üyelerini görevlendirdi. Denetleme Kurulu üyelerinin 10 Ağustos 2006 tarihinde düzenledikleri fezleke, YÖK üyelerinin oluşturduğu komisyonda değerlendirildi ve 22 Eylül 2006 tarihinde oy birliğiyle yargılama izni verildi.

GÖREVDEN ALINABİLECEK

Kararın tebliğ edildiği Rekrör Okudan, 18 Ekim 2006 tarihinde Danıştay'a itiraz etti. Danıştay da yargılama iznini uygun bulursa, Prof. Dr. Okudan'la ilgili dosya savcılığa gidecek ve yargılama süreci başlayacak. Yargılama sürecinin başlamasıyla da YÖK Danıştay'ın bu kararına dayanarak Prof. Dr. Okudan'ı görevden alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber