Bakan Celik: Okullardaki şiddeti '5T' kuralıyla önleyeceğiz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda şiddetin önlenmesi ve azaltılması ile ilgili hazırladıkları projeyi medyanın üst düzey yetkilileri ile paylaştı.

Türkiye'nin en büyük sermayesinin genç nüfus olduğunu dile getiren Çelik, "Onları şiddetten, terörden ve uyuşturucudan koruyamazsak bu bize büyük dezavantaj olarak dönebilir." dedi. Bakan Çelik, Kabataş Erkek Lisesi'nde yapılan "Okullarda Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması" konulu toplantıya katıldı. Toplantıda, spor, sanat ve basın camiasının önde gelen isimlerinin yanı sıra, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman da hazır bulundu. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, Türkiye'de 60 bin okul bulunduğunu belirterek, "Bu okullarda yaklaşık 15 milyon ilk ve ortaöğretim öğrencimiz var. Her okulda yılda bir olay meydana gelirse, bir yılda 60 bin olayla karşı karşıya kalırız demektir. Bu, günde 350 olay demektir. Çok şükür mesele bu boyutta değil. Türkiye'yi diğer dünya ülkeleriyle mukayese ettiğimiz zaman dünyadaki diğer okullardaki şiddet meselesi, bizim çok çok önümüzde seyretmekte. Ülkemizde arkadaşlarımızın 4 ayda yaptığı tespitler gösteriyor ki, 350 olay değil, bir güne 19 olay düşmektedir. Şiddet global bir mesele. Avrupa'nın birçok ülkesinde bunu tetkik ettik." dedi. Çelik, 14-15-16 ve 17 yaşlarının, şiddet olgusunun tırmanış gösterdiği yaşlar olduğunu belirterek, "Bir yavrunun bile burnunun kanaması, bizi birinci dereceden ilgilendirir. Önüne geçilmesi için, şiddetin yok edilmesi için yapılması gereken neyse, bunu hep birlikte yapacağız." diye konuştu. Bakan Çelik ayrıca, okullarda cep telefonunun kullanılmasını yasaklamayacaklarını, "disipline etme" formülünü uygulayacaklarını belirtti. UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mc Loughney de, okullarda şiddetin önlenmesi konusundaki çalışmanın erken başlaması nedeniyle Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran avantajlı olduğunu belirtti.

Beş altın kural

Şiddeti önlemede "5 T" kuralını uygulayacaklarını anlatan Çelik, "Önce tespit edip teşhisi koyacağız. Tedavisini yaparak takip edeceğiz. Ardından da sorumlu olduğumuz halka tekmilimizi vereceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber