BOTAŞ pis siyasete pes etti! Bedelini halk ödeyecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Necati Doğru'nun Vatan'daki yazısı..

BOTAŞ pis siyasete pes etti! Bedelini halk ödeyecek

Vatandaş faturayı ödemezse, doğal gazını keserler. Yeni doğmuş kundakta bebesi varmış, yaşlı annesi varmış, hasta babası varmış dinlemezler.

Aileyi gazsız bırakırlar.

Kaloriferi yanamaz.

Fırını ısınamaz.

Ocağı tütemez.

Ödemediği faturasının üzerinde yazan bedele acıtıcı yüksek faiz yürütürler. Faiz faizle birleşir. Bileşik faizle borç büyür. Kamu borcu sayılır. Zaten kanun var, bu tip borçlar için mahkemeye bile gitmeden adamın evine hacze gelirler. Neyi varsa, donuna kadar alırlar. Vatandaşı ve ailesini ?ödemediğine bin pişman? ederler. Doğal gazın parasını ödemeyene ödetirler.

Bu ne adaletsizliktir!

Ama... Doğal gazın parasını ödemeyen iktidar partisi AKP'nin güçlü adamı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yönetiminden sorumlu olduğu EGO olunca Ankara'nın doğal gazını kesmezler. Ankara'nın doğal gazı kesilirse Melih Gökçek'in belediye şirketlerini iyi yönetmediği ortaya çıkar diye kayırma yaparlar.

***

Çok büyük adaletsizlik!

Vatandaşın gazını kes.

Borcuna faiz yürüt.

Evine hacze git.

Fakat Melih Gökçek'i elleme.

Çünkü o iktidardan.

Tıpkı EGO gibi doğal gazın parasını ödemeyen ve yönetilmesinden, sevk ve idaresinden iktidar partisi AKP'nin Enerji Bakanı Hilmi Güler'in sorumlu olduğu Elektrik Üretim A.Ş(EÜAŞ) ve Hamitabat Elektrik Üretim A.Ş. (HEAŞ) da aldığı doğal gazın parasını ödemezse onun da gazını kesme... Çünkü bu sefer de iktidarın Enerji Bakanı Hilmi Güler'in yönetimde beceriksizliği ortaya çıkar...

Kötü yönetim.

Beceriksizlik.

Sorumsuzluk.

Zamanı öğütme, yönetiminden yine iktidar partisi AKP'nin Genel Başkanı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve Enerji Bakanı'nın sorumlu olduğu BOTAŞ'ı batma noktasına getirdi. BOTAŞ; doğal gazı Rusya'dan, İran'dan alıp belediyelere, fabrikalara, elektrik üretim santrallerine satan devlet kuruluşu... BOTAŞ'ın Melih Gökçek'in yönetimindeki EGO'dan 1 milyar YTL (1 katrilyon lira), Hilmi Güler'in yönetimindeki EÜAŞ'dan 8 milyar YTL (8 katrilyon lira) ve HEAŞ'dan yaklaşık 2 milyar YTL (2 katrilyon lira) alacağı var.

Ödemiyorlar.

BOTAŞ zorlanıyor.

Bankalara gidiyor.

Yüksek faiz ödüyor.

Borç para buluyor.

Mühendisinin, işçisinin aylığını bankalardan yüksek faizle aldığı borçla kapatıyor. Fakat kendi alacağını Melih Gökçek ile Hilmi Güler'in yönetim beceriksizliği ortaya çıkmasın diye tahsil etmiyor. Ankara'nın gazını kesip Melih Gökçek'in maaşına kadar hacze gitmiyor.

BOTAŞ, battıkça batıyor.

BOTAŞ çürüyor.

Çürüdükçe çürüyor.

Tıpkı ölü bir bedenin çürümesini önlemek için morgda buzluğa konulması gibi BOTAŞ'ın çürümesini bir süre daha dondurabilmek için ?ya Hazine desteği ya da doğal gaza zam yapmak? durumuyla yüz yüze gelmiş bulunuyor.

Oysa BOTAŞ'ı sağlıklı bir yapıya kavuşturmak için ?doğal gaz piyasasını liberal ve rekabetçi bir yapıya? geçirecek, BOTAŞ'ın elindeki hazine garantili alım kontratlarını belli kurallarla özel şirketlere devredeceklerdi.

Yapmadılar.

Yapamadılar.

Rekabeti yaratabilselerdi; gazı Ankara EGO'ya iktidarın boyurduğundaki BOTAŞ değil de bir özel şirket satmış olsaydı Melih Gökçek, 1 milyar YTL gaz parasını ödemeyip 9 şeritli yol yapma fiyakası atamazdı.

BOTAŞ pis siyasete pes etti.

Mıymıntılık dibe vurdu.

Bedelini halk ödeyecek.

Dün de ucunu gösterdiler.

Gaza yüzde 5.8 zam yaptılar. Bu yılki zam yüzde 25'i geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber