Hafta sonu karla karışık yağmur geliyor: İşte bugün hava tahmini...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumartesi günü karla karışık yağmur geliyor

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan yağışlı hava İstanbul'da da hayatı olumsuz etkiledi. Şehir içi trafik ve deniz ulaşımı yer yer aksadı. Şiddetli rüzgar nedeniyle, İDO'nun Yenikapı-Bandırma, Bandırma-Yenikapı feribot seferler ile Kartal Yalova-Yalova Kartal, Bostancı-Yenikapı, Bostancı-Yenikapı-Armutlu-Mudanya deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Heybeli, Büyükada, Bostancı Şehir hatları seferi ile Adalar Yalova seferleri de yapılmadı. Rüzgarın hızı saatte 95 kilometreye ulaştı.

Trafiği de etkiledi

Yağmur ve fırtınalı hava İstanbul'un trafiğini de vurdu. Özellikle Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile bağlantı yollarında sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Atatürk Havalimanı'nında park halindeki Fly Air'in motorları sökülmüş Airbus 300 tipi yolcu uçağı sert esen rüzgarın etkisiyle hareket ederek çamura saplandı. Belediye ekipleri 58 su baskınına müdahale etti.

Meteorolojiye göre yarın geceden itibaren Balkanlar'dan yeni ve etkili bir yağışlı hava gelecek. Sıcaklıklar 8-10 derece azalacak. İstanbul'un özellikle yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı bugün 11-17, yarın 12-17 ve Cuma günü de 6-10 derece olacak.

HÜRRİYET


YURTTA HAVA TAHMİNİ

Yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülen yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, yurdun batı kesimlerinde biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve güneydoğu, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, yurdun güney, iç ve batı kesimlerinde kuvvetli, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Çok bulutlu, etkili yağmur ve sağanak yağışlı 17

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 16

İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 21

Adana: Çok bulutlu, etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 23

Antalya: Çok bulutlu, etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 24

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden itibaren il genelinde etkili olması bekleniyor) 12

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber