Üç ilde okullar farklı sürelerde tatil edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beykoz'da okullar 2 gün, Batman'da bir gün, Şanlıurfa'nın Birecik, Siverek ve Suruç ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi. İşte ayeıntılar...


Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, ilçede su baskınları nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerin 2 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

İsmail Özseçkin İlköğretim Okulu ve Şehit Er Ali Doğan İlköğretim Okulunun su baskınlarından mağdur olanlar için hazırlandığını belirten Gökçe, bu okulların ısıtılarak barınma ortamı oluşturulduğunu söyledi.

Gökçe, Dereseki Köyü Hamam Boğazı mevkiindeki eski bir binanın da yağış nedeniyle yıkıldığını, ancak olay anında evin boş olması nedeniyle yaralanan ya da ölen olmadığını kaydetti.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül de ilçede bin evi su bastığını bildirdi. Ergül, yağış nedeniyle ilköğretim okulu öğrencilerinin bugün okula gitmediğini, bu nedenle de okullarda sorun yaşanmadığını söyledi.


Batman'da okullar bir gün tatil edildi

Batman Milli Eğtim Müdürü Şinasi Soyer, bölgede meydana gelen selden dolayı okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı.

Selden zarar gören mahalle ve köylerde incelemelerde bulunan Soyer, Batman merkez ve köylerde lise, ilköğretim ve okulöncesi eğitimi veren okulların tedbir amaçlı bir günlük tatil edildiğini açıkladı.


Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde okullar 2 gün tatil edildi

Aşırı yağış ve fırtına tehlikesine önlem olarak Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ilk ve orta eğitim kurumları 2 gün boyunca tatil edildi. Tatilin hafta sonuna denk gelmesi sebebi ile öğrenciler 4 gün boyunca tatil yapma fırsatı bulacak.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçede şimdiye kadar hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığına, okulların tatil edilme sebebinin tamamen tedbir amaçlı olduğunu kaydetti.

Sonel, Birecik'in araç ve ekip olarak yaşanması muhtemel afetlere karşı hazır durumda bekletildiğini kaydetti.

Sonel, meteorolojiden edindikleri bilgiler doğrultusunda önümüzdeki 2 gün yağışların yoğun bir şekilde devam edeceğini öğrendikten sonra tedbir amaçlı okulları 2 gün tatil ettiklerini söyledi.


Birecik, Siverek ve Suruç'ta okullar tatil

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Birecik, Siverek ve Suruç'ta eğitime ara verildi.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, metoroloji tahminlerine göre bölgede yarın da etkili yağışların beklendiğini ifade ederek, "Bizler de öğrencilerimizin herhangi bir zarar görmemesi için tedbiren yarın ve ertesi gün okulları tatil ettik. Ayrıca olası bir sel felaketine karşı tedbirlerimiz alınmış olup, ekiplerimiz hazır şekilde bekliyor" diye konuştu.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada da merkez ilçeye bağlı 29 taşıma merkezindeki ilköğretim okullarına taşımalı sistemle gelen öğrencilere yönelik, yarından itibaren 2 günlük tatil kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, Siverek'te ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullar ile Suruç'ta ilçe merkezi hariç tüm köy ilköğretim okullarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber