Kanunlar Müdürü ile CHP'lilerin kavgası

Haber Giriş : 02 Kasım 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS Adalet Komisyonu'nda ceza yasalarında değişiklik teklifi görüşülürken CHP'liler ile Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Niyazi Güney arasında tartışma çıktı. Teklifin ?suç işleyen çocuklarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılması' maddesi görüşülürken CHP'li Orhan Eraslan ?ayaküstü' böyle bir düzenleme yapmanın, yanlış sonuçlar doğuracağını savundu.

Bürokratlar rencide oluyor

Bunun üzerine hükümet temsilcisi olarak toplantıya katılan Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Güney, Eraslan'ın eleştirilerinin Adalet Bakanlığı bürokratları ve akedemisyenlerini rencide ettiğini söyledi. Eraslan da ?Niyazi Bey, niye alınganlık gösteriyor'' diye sordu. Tekrar söz alan Güney'in ?Yargı mensubuyum'' demesi üzerine, Eraslan ?'Burada, yargı mensubu değil hükümet temsilcisisiniz'' diye karşılık verdi.

?Haddinizi bilin' çıkışı

Güney, Eraslan'ın komisyonda tasarı ve tekliflere ilişkin yazdığı muhalefet şerhlerinden bölümler okudu. Eraslan ?Ne yazacağıma ben karar vereyim. Yargı mensubuysan dava et'' diye tepki gösterdi. CHP'li Muharrem Kılıç da bürokratların milletvekillerine ders veremeyeceğini söyledi. ?Haddinizi bilin'' diye seslenen Kılıç'a, Güney ?Ben, milletin başıyım'' yanıtını verdi. ?Milletin başı değil, idarenin başısınız'' diyen Kılıç ?İstifa edin, bir partiden aday olun, karşımıza çıkın' dedi. Tartışma üzerine verilen aranın ardından yapılan oylamada yasa teklifi kabul edildi.

STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber