Lokman Ayva'dan Yeni Kanun Teklifi

Milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan kanun tekliflerinin yasalaşma ihtimali Bakanlar Kurulunca gönderilen tasarılara göre oldukça düşüktür. Ancak hakkında komisyon raporu verilen kanun tekliflerinin yasalaşma ihtimali yükselmektedir. Sayın Lokman Ayva tarafından verilen ve "Yaşlı Hizmet Merkezi", "Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" ile ?Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi? kurulması ve bakıma muhtaç özürlülere bakım hizmeti verilmesi için herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmama şartı kaldırılmasına dair tasarı komisyonda kabul edilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonun 19.10.2006 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu rapora göre, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva tarafından hazırlanarak 13.06.2006 tarihinde başkanlığa sunulan ?2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununun Ek 7 nci Maddesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi?, değiştirilerek kabul edilmiştir.

Teklif ile; bakıma muhtaç özürlülere bakım hizmeti verilmesi için herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmama şartı kaldırılarak, tüm gelirleri toplamı üzerinden özürlünün kendisine veya aile birey sayısına göre özürlüye düşen aylık gelirin bir aylık asgari ücret tutarının 2/3 ünden az olması halinde bakım hizmeti verilmesi öngörülmektedir.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerden sonra, teklifi ile gerekçesi uygun bulunmuş ve maddelerinin görüşülmesine geçilmesi kabul edilmiştir.

Teklifin maddelerinin görüşülmesi sırasında;

Çerçeve 1 inci madde olmak üzere yeni bir madde ilavesini öngören önergenin kabul edilmesi ile, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununun 3 üncü maddesinin f bendine,

12 nci alt bent olmak üzere yaşlı bireylerin yaşam kalitesinin artırılması amacıyla gündüzlü bakım ve evde bakım hizmeti sunmak üzere ?Yaşlı Hizmet Merkezi?,

13 üncü alt bent olmak üzere ve suça yöneldikleri tespit edilen çocukların davranış bozukluklarını gidermek amacıyla rehabilitasyon süreci tamamlanıncaya kadar geçici süre bakım ve korunmalarının sağlanması amacıyla ?Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi?,

14 üncü alt bent olmak üzere ve duygusal, cinsel ve/veya fiziksel istismara uğramış çocukların olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan travma ve/veya davranış bozukluklarını giderme amacıyla ?Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi?

tanımları eklenmiştir.

Çerçeve 1 inci madde, Çerçeve 2 nci madde olmak üzere; değiştirilen 2828 sayılı Kanunun Ek 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ?aile bireyi sayısına göre? ibaresi ?bakmakla yükümlü olduğu aile bireyi sayısına göre? şeklinde değiştirilmiştir. Ayrıca teklifteki fıkra numaraları, değişiklik yapılan 2828 sayılı Kanun, Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikten önce yürürlükte olması nedeniyle kaldırılarak kabul edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber