Esad-Putin-DAEŞ işbirliği

Suriye'nin Tedmur (Palmira) İlçesi'nde 2013-2015 arasında başsavcılık yapan Nasır, görevi sırasında Rusya, Esad rejimi ve DAEŞ arasında tanıklık ettiği ilişkileri anlattı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esad-Putin-DAEŞ işbirliği

Kasım, iki taraf arasında yoğun bir ticari ilişki olduğunu, rejimin örgüte silah verdiğini ve DAEŞ'e yerleşen casuslarıyla örgüte Türkiye dahil birtakım yerlerde eylem yaptırma imkanı bulunduğunu söyledi.

2 yılda ticaret arttı

Nasır, DAEŞ'in geçen yıl mayıs sonunda Tedmur'u almasından sonra Humus'a geçtiğini, yıl sonunda da Suriye'den kaçıp Türkiye'ye geldiğini anlattı. Nasır, "2013'ten DAEŞ'in Tedmur'a saldırdığı 2015 yılına kadar başsavcılık görevindeydim. Bu süre zarfında rejim ve DAEŞ arasında petrol, gaz, buğday, arpa, küçük baş hayvancılık, gıda maddeleri, giyecek ve ilaç sektöründe ticaret arttı" dedi. Nasır, Tedmur'da Rus uzmanların DAEŞ militanlarının elindeki petrol kuyuları ve gaz tesislerinde onarım çalışmaları yaptıklarını söyledi.

HASVANİ ARACILARI DENETLİYORDU

Suriye Petrol Bakanlığı memurlarının DAEŞ'in koruması altında çalıştığını ve maaşlarını, tazminat ve ikramiyelerini rejimden aldığını söyleyen Nasır, "Petrol Bakanlığı'na aksini ispat için meydan okuyorum" dedi.

DAEŞ'e ulaştırıyordu

Rejimin, DAEŞ'le olan ticari ilişkilerinde özellikle de petrol ve doğalgaz alımı, petrol rafinelerinin korunması konusunda komisyoncuları ve aracıları kullandığını ifade eden Nasır, Rus iş- adamı George Hasvani'nin, aracıların işlerini denetlediğini ve DAEŞ'e ulaştırılmaları için aracılara para verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber