Temsilcilikler engelliyi unuttu!

Türk Alman Engellilere Yardım Federasyonu, Sevgililer Günü dolayısıyla Münih'te etkinlik düzenledi. Gecede bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Cengiz Hocazade, yıllardır Türkiye ve Almanya'daki engellilere yardım ettiklerini belirtirken, "Bu geceden elde edeceğimiz gelirle, daha önceden tespit edilmiş üç engelli kardeşimize akülü araç almayı hedefledik

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Temsilcilikler engelliyi unuttu!

Türkiye'nin Avrupa'daki temsilciliklerinde engellilere kolaylık sağlayacak düzenlemelerin yapılmadığını belirten Hocazade, şu eleştirilerde bulundu:

"Bizler Avrupa'ya geleli 55 yıl olmuş. Ancak, engelliler konusunda en büyük gelişmeyi yapmış, başta Alman olmak üzere diğer ülkelerdeki Türkiye temsilciliklerinde, engelliler için hiç bir çalışma yok. Temsilciliklerimize girişte ne bir engelli rampası var, ne de içeride engelli tuvaleti veya görme engelliler için tırtıllı çizgi. Münih'te, Nürnberg'te, Viyana'da yok. Bunu, geçen günlerde Ankara'daki engelliler sempozyumunda dile getirdim. Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu'na ilettim. O da ilgilenmiş ve Başbakanlık'a iletmiş. Umarım bundan sonra temsilciliklerimize giden engelli kardeşlerimiz için çalışmalar yapılır. Biz bunu istiyor ve yetkililerden bekliyoruz."

Sevgililer Günü eğlencesinde Türk ve Almanlar hep birlikte eğlendi. Gecede, Münih gelişim orkestrası eşliğinde Zeki ve Ferhat Bekar ile Sinan Fırat sahneye çıktı.

Orhan GEDİK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber