E-Bildirge'nin kapsamı genişliyor: Emekli sandığı ve Bağ-Kur'da dahil edilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'da kullanılan "E-Bildirge" uygulamasına, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'luların da dahil edilmesi için çalışma sürdürüldüğü bildirildi.

SSK'da 1 Mayıs 2004'ten itibaren uygulanmaya başlanan ve işverenlerin, çalıştırdıkları işçilerin aylık prim ve hizmet belgelerini 24 saat boyunca internetten kuruma göndermelerine imkan tanıyan "E-Bildirge" projesine, sosyal güvenlik reformu çerçevesinde Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'a bağlı olarak çalışanların da dahil edilmesi yönünde çalışma yapılıyor.

Uygulamaya geçilmesi durumunda, kamu kurum ve kuruluşlarında Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışanların bildirgeleri de her ay "E-Bildirge" üzerinden yeni oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu'na gönderilecek.

Halen Bağ-Kur'a bağlı olan işverenler de çalıştırdıkları işçiler adına gönderdikleri aylık prim ve hizmet belgelerine kendi bilgilerini de ekleyecekler.

Bağ-Kur'a bağlı olarak kendi adına çalışanların ise primlerini yatırmak üzere bankaya gittiklerinde, bilgilerini banka sistemine aktarmalarının sağlanması planlanıyor.

Yetkililere göre, SSK'nın yürüttüğü "E-Bildirge" uygulaması ile ay sonunda yaşanan kuyruklar sona erdirildi, işgücü ve kırtasiye tasarrufu, sürat ve güvenli beyan sağlandı.

Bu aydan itibaren, 2 ve daha fazla sigortalı çalıştıran işverenlerin, aylık prim ve hizmet belgelerini SSK'ya "E-Bildirge" ile internet üzerinden göndermeleri gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber