Polis Akademisi, Avrupa Polis Akademileri Birliği'ne (AEPC) üye oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Akademisi, Avrupa Polis Akademileri Birliği'ne (AEPC) üye oldu.

Alınan bilgiye göre, 23-25 Ekim 2006 tarihlerinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te Romanya Polis Akademisi kampüsünde düzenlenen AEPC Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Polis Akademisi'nin üyelik başvurusu değerlendirildi. AEPC'nin bu toplantısında Türkiye'yi Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli temsil etti. Toplantıda Polis Akademisi'nin gerek ulusal ve gerekse de uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurum olduğu AEPC Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Belçika Polis Akademisi Başkanı Maurice Petit tarafından da belirtilirken, bu yönüyle Akademi'nin AEPC'ye çok önemli katkılar sağlayacağı kaydedildi. Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonunda Polis Akademisinin AEPC'ye üyeliği kabul edilirken, AEPC'yi kuran belgeye Polis Akademisi de eklenerek Akademi Başkanı Vadi Çiçekli tarafından söz konusu belge imzalandı. Böylece Polis Akademisi'nin uluslararası alandaki başarısı, Avrupa Polis Akademileri Birliği'ne üyelikle de teyit edilmiş oldu. AEPC'ye üyelik sayesinde Polis Akademisi doğrudan CEPOL'ün yürüttüğü faaliyetlere katılabiliyor ve Akademi tarafından verilecek olan ulusal ve uluslararası eğitimler üye ülkelere duyurularak katılımları sağlanıyor.

Avrupa'da, Avrupa Polis Akademileri Başkanları Birliği olan AEPC (Association of the European Police Colleges) 1996 yılında polis eğitimi konusunda uluslararası eşgüdüm ve işbirliğini sağlamayı hedefliyor. Avrupa Birliği içerisinde tüzel kişiliği olan CEPOL Avrupa Polis Akademileri Birliği ile birlikte faaliyet gösteren AEPC, Birliğe üye olmayan ülkelerden gerekli şartları yerine getiren ülkelerin Polis Akademilerinin üye olarak kabul edilebildiği bir kuruluş. 25 Ekim 2006 tarihi itibariyle AEPC'nin, 34 ülkeden ulusal Polis Akademisi üyesi bulunuyor. AEPC'nin amaçları ise özetle şöyle:

"Mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanarak, üye akademiler arasında polis eğitimi alanında işbirliği ve eşgüdümü en yüksek seviyeye çıkarmak ve bu alanda yapılmış olan en iyi uygulamaları ve araştırmaları paylaşmak. Ulusal eğitim kurumları arasında, halen operasyonel olarak görev yapan polisler de dahil olmak üzere değişim programlarının yürütülmesini imkan sağlamak. Doğu Avrupa ülkelerini de kapsayacak şekilde ortak programlar vasıtasıyla eğitim konusunda işbirliği üzerinde odaklanmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber