Ambulans Rallisi başladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ?Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Sempozyumu' kapsamında gerçekleştirilen ?Ambulans Rallisi' Antalya'da başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait Ahatlı'daki merkezde başlayan ralliye, 112 acil servislerinde görevli 13 ambulans ekibi ile Almanya, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'dan gelen ekipler katıldı.

İtafiye merkezinde hazırlanan özel parkurda yarışan ekipler, ?Ambulans sürüş teknikleri' adı verilen ilk etabı geçmek için kıyasıya mücadele etti. Öğleden sonraki etapta ise ?adres bulma' ve ?hasta nakli' ile çoklu yaralanmada triaj (çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, öncelikli tedavi ve nakil) etapları gerçekleştirildi.

İzmir Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü ve Ralli Organizasyon Sorumlusu Dr. Turan Sofuoğlu, rallinin Türkiye'de ikinci kez gerçekleştirildiğini söyledi. İlki geçen yıl İzmir'de düzenlenen ralliye bu yıl yabancı ekiplerin de katıldığını belirten Sofuoğlu, iki gün sürecek yarışlar sonunda en yüksek puanı toplayan ekibin birinci olacağını ve dereceye giren ekiplere de düzenlenecek törenle kupa verileceğini kaydetti.

Rallide yarın ise ?sedye ile hasta taşıma', ?alanda vakaya müdahale' ve ?ileri yaşam desteği' etapları yapılacak.

RALLİ KURALLARI

Hız yarışı olmayan Ambulans Rallisi'nde ekipler, belirlenen tıbbi ve etik kurallar içinde sportmence yarışacak, beceri eğitimi, ekip motivasyonun sağlanması ve ambulans hizmetlerinin tanıtımı sağlanacak. Ekipler, yarışma alanlarına konvoy halinde, eskort eşliğinde ve hız kurallarına uyarak gidecek. Yarışma sırasında ekipler kendilerine tahsis edilen telsizler dışında cep telefonu, çağrı cihazı gibi herhangi bir iletişim cihazı kullanamayacak. Aksi halde etap puanları ?0' olarak yazılacak. Tekrarı halinde ise yarışmadan ihraç edilecekler. Ralli ekipleri, ulusal ekipler için bir hekim, bir paramedik ve bir acil tıp teknisyeninden oluşacak. Ancak yabancı ekipler için personel özelliği aranmayacak. Yarışmaya katılan ulusal ekipler lojistik malzemelerini kendileri sağlayacak. Yarışma sırasında ekipler tarafından üçüncü şahıslara verilen zarar ve hukuki sorumluluktan ralli organizasyonu değil, olaya sebep veren kişiler sorumlu olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber