Patlayan bombalar ABD ve Rusya menşeli!

Hiç evelemeye gevelemeye gerek yok, Ankara'daki alçak saldırıdan PKK-PYD ne kadar sorumluysa, ABD ve Rusya da o kadar sorumludur.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patlayan bombalar ABD ve Rusya menşeli!

Türkiye, ısrarlve kararlı bir şekilde, PYD'nin terör örgütü olduğunu vurgularken, müttefikimiz olarak gözüken ABD, bu örgütü meşrulaştırmak için elinden geleni yaptı. Terör örgütü olmadığını, DAEŞ'le mücadele maskesi altında bu örgüte silah yardımı yaptığını üstüne basa basa açıkladı.

Türkiye ile kan davası gütmeye başlayan Rusya, bu terör örgütünü devlet yerine koyup, ülkesinde temsilcilik açmasına izin verdi, hatta büyükelçilik düzeyinde gördüğünü açıkladı.

Ankara'daki bu saldırı, öyle sıradan bir terör saldırısı değildir. Kısa dönemli amaçlarını gerçekleştirmek için her yolu mubah sayan ABD ve Rusya, Türkiye'ye, 'Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediğimiz koridoru PYD'ye vermek istiyoruz, sen buna izin vermezsen, biz de böyle yaparız' mesajı vermek istemiştir.

Uzun lafın kısası bu saatten sonra Türkiye, her türlü önlemi almak, her türlü hamleyi yapmak hakkına sahiptir. Ülkesinin güneyinde sahnelenmek istenen ortaoyununa seyirci kalamaz.

Bu arada, içimizdeki PKK-PYD yandaşlarına da seslenmek istiyorum. Patlamanın ardından AK Parti, CHP ve MHP, bildiri yayımlayarak olayı kınarken, bildiriye imza atmayan HDP, az da olsa kalan siyasi meşruiyetini tamamen yitirmiştir.

Murat Kelkitlioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber