Antalyalı AGT 1.000 kişiye istihdam sağlıyor

AGT'nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Subaşı, "Bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Kentsel dönüşüm hedefimizde" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Şubat 2016 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalyalı AGT 1.000 kişiye istihdam sağlıyor

Mobilyabileşenleri üreten Antalya merkezli AGT, kentsel dönüşüme odaklandı. 2015'te şirketin yüzde 45'lik artışla 500 milyon TL ciro elde ettiğini belirten AGT'nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı Şirzat Subaşı, "Bu büyümeyle sektörde en hızlılar arasına girdik. 2015 hedeflerimize ulaştık. Bin kişiye istihdam sağlamanın gururunu yaşıyoruz. İhracatta elde ettiğimiz başarılarla sektördeki farkımızı ortaya koyduk. Ciromuzun yarısı ihracattan geliyor" dedi.


YÜZÜMÜZÜ BATI'YA ÇEVİRDİK

Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerine, MDF, MDF-LAM, panel, profil, power gloss, parke ve kapı üreten, 5 kıtada 60'dan fazla ülkeye ihracat yapan AGT'nin Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerini çok önemsediğini vurgulayan Subaşı, "Bunun sektörü canlı tutacağını düşünüyoruz. Şirket olarak yüzümüzü bölge pazarından daha çok önümüzdeki dönemde Batı'ya çevirdik" diye konuştu. Subaşı, yeni yatırımlara ulusal ve uluslararası alanda devam edececeklerini belirtti. Dünyada lif levha üretiminin 2009'da 60 milyon metreküp civarında olduğunu, 6 yılda yüzde 69'luk büyüme olduğunu belirten Subaşı, "Bu üretimin üçte birini Çin gerçekleştiriyor. Çin'i Türkiye, Brezilya, Almanya ve Amerika takip ediyor. Lif levha üretiminde de ülkemiz yüzde 82 büyüdü" diye konuştu.

KERİM ÜLKER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber