'Avrupa Parlamentosu PKK raportörü müsün?'

Türkiye'nin terör örgütleri arasında ayrım gözetmeksin mücadelesi sürerken, Batı, ikiyüzlülük örneklerine her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Şubat 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Avrupa Parlamentosu PKK raportörü müsün?'

Son örnek; Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri.

Piri, geçtiğimiz günlerde beraberindeki bir heyetle Diyarbakır'ı ziyaret etti. Ardından, kendisine ait web sitesinde bir metin yayımladı. Bakın ne diyor Piri. "...Türk askeri kesintisiz olarak sivillerin yaşadığı yerleri ateş altında tutuyor. Bütün bu yaşananlar iç savaş..."

Bu açıklamayı okuyan örgütün Kandil'deki sözde lideri Cemil Bayık, hasetinden çatlamıştır! Türkiye raportörü olduğunu iddia eden Piri'nin, Avrupa Birliği'nin bile resmen terör örgütü olarak tanıdığı PKK'yı, sosyal sorumluluk projeleri yürüten dernekler gibi gösterme çabası içinde olduğu su götürmez bir gerçek! Terör örgütünün şehrin içlerine yerleştirdiği bombalardan, öldürdüğü sivillerden, yaktığı okul ve hastanelerden, şehit ettiği güvenlik güçlerinden bahsetmemesi taraf olduğunun en net göstergesi.

Açıkçası, bölgede PKK terör örgütüne yakın oluşumlarla bir araya gelen Piri'nin, Kandil'e çıkıp çıkmadığını merak ediyorum?

KİM BU PİRİ?

Peki, örgütün üst düzey yöneticilerini aratmayan Kati Piri kimdir? Daha önce Türkiye aleyhine çalışmaları olmuş mudur?

Gelin bakalım!

Piri'nin Macar kökenli ailesi Hollanda'ya göç etmiş. 2014'te yenilenen AP'de Türkiye raportörü olarak seçilmiş 'sosyal demokrat' kökenli bir isim.

Piri göreve geldikten sonra, geçen yıl ilk kez AP raporuna 1915 olayları soykırım olarak girdi. Göreve ilk geldiği günlerde ılımlı olan Piri, 3-4 ay süren 2 seçim arası sık sık HDP'lilerle bir araya geldi. Bu buluşmalar kısa sürede etkisini gösterdi ve Piri, AB liderlerine, Brüksel'deki zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'seçim hediyesi vermemeleri' uyarısında bulundu. AB liderlerine açık açık, "Erdoğan'ın tuzağına düşmeyin" dedi. Sonra AB'ye "PKK'yla Türkiye arasında arabuluculuk yapın" çağrısında bulunma küstahlığını gösterdi!

Türkiye ve Erdoğan düşmanlığında, terör örgütlerini aratmayan bu ismin, AP'nin PKK raportörü olduğu çok açık değil mi?

Murat Kelkitlioğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber