Tedavi farkları sınırlandırılacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ?2007'den itibaren özel hastanelerde hastalardan fark alınması işi, sınırlı hale gelecek. Yatak için olacak, tıbbi hizmetler için fark olmayacak? dedi.

Akdağ, ?AK Parti İstanbul'a Hesap Veriyor? başlıklı toplantıda, hastanelerde ?Hasta Hakları? birimleri bulunduğunu, ancak hasta ve hasta yakınlarının bu birimden yararlanmadığını bildirdi. Akdağ, ?Vatandaşlarımız bu birime başvurmakta hiç çekinmesin, çalışanlarımız da rahatsız olmasın. Bunları şikayet olarak değerlendirmesinler? diye konuştu. Alo 184 Sağlık Danışma Hattı'nı 1 Ocak 2004'ten itibaren 2 milyon 150 bin kişinin aradığını da kaydeden Bakan Akdağ, bu hattı her gün ortalama 3 bin kişinin aradığına işaret etti. Akdağ, Yeşil Kart sahibi hastalara da artık diğer hastalarla aynı uygulamanın yapıldığını söyledi.

YATAK İÇİN FARK ÖDENECEK

Akdağ, sağlık hizmetinin yüzde 90'ının Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğini kaydederek, ?2007 yılından itibaren özel hastanelerde hastalardan fark alınması işi, sınırlı hale gelecek. Yatak için olacak, tıbbi hizmetler için fark olmayacak? diye konuştu.

AMBULANSA YOL VERMEK İBADET

112 Acil Servis çalışmalarına da değinen Akdağ, ambulans sayısını 618'den 1443'e çıkardıklarını hatırlatırken, sürücüleri ambulanslara yol vermeleri konusunda uyardı. Akdağ, ?Ambulansa yol verme kültürünü bir ibadet gibi benimsemeliyiz? dedi. vKUŞ GRİBİNE KARŞI UYARI

Havaların soğumasıyla kuş gribinin yine risk oluşturduğunu vurgulayan Akdağ, bu konuda hazırlıkların yapıldığını vurgularken, vatandaşlara da, ?Lütfen arka bahçelerinde tavuk beslemesinler. İlla besliyorlarsa sabunlu suyla ellerini yıkasınlar, çocuklarını temas ettirmesinler? diye seslendi.

YÖK daha fazla hekim yetiştirmek için adım atmalı

Bakan Akdağ, AB'de 100 bin kişiye 278 hekim düştüğünü, Türkiye'de ise bu rakamın 140 olduğunu hatırlatarak, Avrupa'da Türkiye'nin bu konuda 52. sırada, yani sondan 2. olduğunu söyledi. ?Hekim arkadaşlarımıza Allah kolaylık versin? diyerek YÖK'e çağrıda bulunan Akdağ, ?Birileri inat ettikçe bu ülkenin hekimleri bu sıkıntıyı çekmeye devam edecekler. Yabancı hekim çalıştırmakla Türkiye'deki problemin tamamen çözülmeyeceğini biliyoruz. Hekim yetiştirmek üniversitelerin görevi. Türkiye'de her yıl 7-8 bin tıp öğrencisi eğitime başlamalıdır. Şu anda bu sayı 4 binin üzerindedir. Maalesef son 10 yıl içerisinde de azalmış. Sayın YÖK Başkanına bir kere daha sesleniyorum; Lütfen bu meselenin üzerinde ısrarla dursunlar. Tıp fakülteleri öğrenci sayısını iki katına çıkardığında onlara bir hastane devredeüceğiz. Örneğin, Çapa Tıp Fakültesi 'bunu yapacağım' desin, seve seve Bağcılar'daki hastaneyi onlara vereceğim? dedi. Hekimleri İstanbul'da çalışmaya da davet eden Akdağ, ?Mecburi hizmette İstanbul'a da doktor vereceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber