Kanal İstanbul'da 5 farklı güzergah var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin yeriyle ilgili herkesin fal baktığını belirterek, "Spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz, 5 güzergah üzerinde çalışıyoruz

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Şubat 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kanal İstanbul'da 5 farklı güzergah var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi güzergahını henüz belirlemediklerini belirterek, "Bu yılın ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur" dedi. Kanal İstanbul Projesi'ne değinen Yıldırım, proje için küçük ölçekli bir yasal düzeleme yapılmasının planlandığını dile getirdi.

Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahının belirlendiğine yönelik bazı spekülasyonların olduğuna dikkati çekerek, "Kanal İstanbul gerçekleştirilecek ama biz bugüne kadar projeyle ilgili bir güzergahı resmen tanımlamadık. Herkes fal bakıyor, istihareye yatıyor, 'Kanal buradan geçecek' diye satış yapıyor. Bu spekülasyonların önüne geçmek istiyoruz derdimiz o" diye konuştu.

Yıldırım, projede 5 güzergahta çalışma yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: "Çalışma yapılanlardan bir tanesi karşılaştırmalı olarak gerekli incelemeler tamamlandığında güzergah olarak ortaya ön plana çıkmış olacak. Bunun için de zaman çok uzun değil, bu yılın ikinci yarısından itibaren güzergahla ilgili her türlü sorun çözülmüş olur."

Kamu da yapabilir

Projenin nasıl ihale edileceğine ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü belirten Binali Yıldırım, "Bir alternatif finansman temin ederek kendimizin yapması, diğeri kamu özel ortaklığı şeklinde olması. İkisi üzerinde de çalışıyoruz. Önemli olan çok hızlı şekilde finansman ve teknik sorunlar yaşamadan işi bitirmek. Başladığımız da 4 bilemediniz 5 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

Üçüncü köprü Ağustos'ta

Binali Yıldırım, İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü köprünün (Yavuz Sultan Selim) tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi Mayıs ayında. Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın Ağustos'u gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber