Talim ve Terbiye Kurulu, ders kitabı incelemelerine 2 yıl sonra yeniden başlayacak

Haber Giriş : 29 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullardaki kitap inceleme konusunda tek yetkili mercii olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı önümüzdeki günlerde en çok din kültürü ve ahlak bilgisi branşına ilişkin kitapları inceleyecek. Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı, müfredat yenileme çalışmaları nedeniyle bir süredir dondurduğu kitap inceleme işlemlerini yeniden başlattı. Yeni müfredatların 2004-2005 öğretim yılına yetiştirilmesini hedefleyen ancak bu amacına ulaşamayan TTK, 2002 yılından beri başvurularını aldığı ancak depoda beklettiği kitapları inceleme komisyonlarına aktardı.

TTK`nın kitap inceleme komisyonlarına ilettiği kitaplar içinde en çok din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarının yer alması dikkat çekti. İlköğretim düzeyindeki din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarını inceleyen komisyona toplam 75 kitap aktarılırken, bazı komisyonlar tek bir kitap başvurusunun bile yapılmaması nedeniyle şimdilik çalışmayacak. Bu komisyonlardan biri lise düzeyindeki matematik ders kitabı diğeri ise yine lise düzeyindeki İngilizce ders kitabı komisyonu oldu.

TTK bünyesindeki kitap inceleme komisyonları içinde ilk sırada yer alan din kültürü ve ahlak bilgisi komisyonunu ilköğretim Türkçe ve sosyal bilgiler ders kitapları inceleme komisyonları izledi. Bu iki komisyon 42`şer kitap incelemesi yapacak. Fen bilgisi ders kitabı inceleme komisyonuna ise 39 kitap incelenecek.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber