YÖK gösterilerinde olay çıkmadı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'e 'olaysız' protesto

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kuruluş yıldönünümü olan dün, birçok üniversitede protesto edildi. Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki eylemde YÖK ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı. İstanbul'da da Beyazıt Meydanı'nda toplanan grup YÖK'ün kaldırılması için eylem yaptı. Eylemlerde olay çıkmadı.


YÖK, kuruluşunun 25. yılında yine protesto edildi. Ankara'daki eylem sırasında bir baba 'Protestocular kızımı kaçırdı' diye jandarmadan yardım istedi. 'Kendi irademle buradayım' diyen kız 18 yaşından büyük olduğu için jandarma müdahale etmedi

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunun 25. yılı her sene olduğu gibi protestolarla geçti. İstanbul Üniversitesi'nin önünde iki saatte beş ayrı eylem yapıldı, ancak eylemci sayısı azdı. Ankara'da YÖK önünde yapılan eylemse ilginç bir olaya sahne oldu. Eşiyle gelen bir baba, kızlarını kaçırdıkları gerekçesiyle protestoculara müdahale etmek istedi. Ancak kızı ortaya çıkıp, *Kendi

irademle buradayım* dedi

Beyazıt Meydanı'nda açılışı saat 12.00'de anarşist eylemcilerle yaptı. Siyah ilkokul önlükleri giyen, maske takan anarşistler, basın açıklaması ardından önlük ve maskeleri yaktı. Yarım saat sonra sıra Yurtsever Cepheli Öğrenciler'deydi. Sloganlar atan grup, basın açıklaması ardından olaysız dağıldı. Bu sırada harem selamlık eylemciler alana girmek için bekliyordu. Özgür-Der imzalı pankartlarında 'Aciz Hükümete, Kışla Tipi Eğitime, Darbeci Paşalara, YÖK Saltanatına Hayır' yazıyordu. Sloganları türban sorunuyla ilgiliydi. Onların eylemi sürerken Eğitim-Sen'liler basın açıklaması yaptı. 10 metre arayla yapılan iki eylem birbirine karıştı. Son olarak 'Üniversiteli Öğrenciler' pankartıyla meydana gelen öğrenciler, son dönemdeki soruşturmaları protesto etti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde toplanan Darbe Karşıtı Platform üyeleri YÖK'ün kapatılması ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını istedi. Bu sırada öğrenciler, kampüs yönetiminin izni olmadan içeri giremeyeceklerini belirterek sivil polisleri dışarı çıkarttı.

Halkın Kurtuluş Partisi YÖK'ü Kızılay'da basın açıklamasıyla protesto ederken, Gençlik Federasyonu üyeleri protesto yeri olarak YÖK binasını seçti.

Jandarma araya girdi

Protestoculardan üçü YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'le görüşürken, eşiyle YÖK binası önüne gelen Mehmet Kaytan isimli vatandaş, kızları Ayşe Kaytan ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Nazlı Kaytan'ın protestocu grup tarafından kaçırıldığı iddiasıyla gruba müdahale etmeye çalıştı, jandarmaca engellendi. Nazlı Kaytan grup arasından çıkarak "Kendi irademle buradayım. Isparta'da, YÖK'ten en çok etkilenen üniversitede okuyorum" dedi. Jandarma, Nazlı Kaytan'ın 18 yaşından büyük olduğu ve kendi isteğiyle eyleme katıldığı için bir işlem yapmadı.

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri de dün YÖK'ü ve 12 Eylül'ü protesto gösterileri düzenledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber