Soylu'dan taşerona kadro açıklaması

Taşeron işçilerle ilgili de Maliye Bakanlığı ile bir çalışma yürüttüklerini aktaran Soylu, Mart ayının sonuna doğru bu konuda da bir netleşmenin ortaya çıkabileceğini aktardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2016 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soylu'dan taşerona kadro açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Kapsamlı, yeni bir ulaştırma ana planı hazırlanacak. Avrupa IPA fonlarıyla ve yüzde 15 milli bütçe katkısıyla yapılıyor. Geçen hafta sözleşmesi imzalandı ve bunun bedeli de 7 milyon 490 bin avrodur. Bir Fransız ve Türk ortaklığı bu ana planı hazırlayacak, 2016'dan 2035'e kadarki bir dönemi kapsıyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladılar.

Bakan Soylu, turizm sektörüyle ilgili hükümetin eylem planının açıklandığını hatırlatarak bu sektörde çalışanlarla ilgili de çalışma yürüttüklerini söyledi. Soylu, şöyle konuştu:

"Turizm Bakanımızla birlikte çalışma bakanlığı olarak 4-5 ay boyunca işsiz kalan veya işten çıkanlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Gerek kamuya olan maliyeti gerekse bu konuda nasıl bir süreç ortaya konabileceğine ilişkin çalışıyoruz ama olumlu bir süreç çıkarmak için gayret içindeyiz. Bir iki düzeltmemiz daha var onu da yapacağız turizmcilere yönelik. Aynı zamanda, Meclise gelebilecek güvenceli esneklik yasasında Çalışma Komisyonunun da aslında değerlendirmesini alarak turizmde bir denkleştirme yaptık. Toplu sözleşmeler için 2+2 olan denkleştirmeyi 4+2'ye çıkardık ve inşallah, TBMM kabul ederse turizmde yaklaşık 4-5 ay işsiz kalan insanlar da hiç olmazsa o denkleştirmeyle beraber 12 ay sosyal güvenlik kapsamında olabilecekler."

Taşeron işçilerle ilgili de Maliye Bakanlığı ile bir çalışma yürüttüklerini aktaran Soylu, Mart ayının sonuna doğru bu konuda da bir netleşmenin ortaya çıkabileceğini aktardı.

Soylu, Ekonomik ve Sosyal Konseyin toplanması hususunda bir hazırlık yapıldığını, yakın zamanda toplanmasının planlandığını bildirdi.

Siyasi geçmişine yönelik bir soruyu yanıtlayan Soylu, eski Meclis tablolarını hatırlatarak, iktidar sıralarında oturan partilerin değiştiğine, ancak CHP'nin hep muhalefet sıralarında oturduğuna işaret etti.

Soylu, "Biz nerede ve ne şekilde siyaset yapacağımıza bir vesileyle kendi adımıza değil, tarih bizim adımıza karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni AK Parti'ye davet etti ve iyi ki davet etti, Allah ondan razı olsun. İnşallah, burada yaklaşık üç buçuk yıldır güzel hizmetler veriyorum. Ben Trabzon'dan sahadan geliyorum, değil mi? Allah'a şükür, AK Parti kadrolarıyla ve milletvekili arkadaşlarımla beraber bize o soruları sorup bizi istiskal etmeye çalışanlara Trabzon halkı yüzde 66,5 ile tarihi bir oyla cevap verdi, 5 milletvekiliyle buraya geldik" diye konuştu.

-"Charter seferlerinin devam etmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım da sorular üzerine iki ulaşım ana planı yapıldığını belirtti.

Yıldırım, "Bir tanesi 2003 yılında üniversitelerle yapılan bir protokol çerçevesinde gerçekleştirildi ve o ana plan on yıllık bir dönemi kapsıyordu, 2003-2013 tamamlandı. Şimdi daha kapsamlı yeni bir ulaştırma ana planı hazırlanacak. Avrupa IPA fonlarıyla ve yüzde 15 milli bütçe katkısıyla yapılıyor. Geçen hafta sözleşmesi imzalandı ve bunun bedeli de 7 milyon 490 bin avrodur. Bir Fransız ve Türk ortaklığı bu ana planı hazırlayacak, 2016'dan 2035'e kadarki bir dönemi kapsıyor" diye konuştu.

Eskişehir Anadolu Havalimanı ile ilgili soru üzerine Yıldırım, "Havalimanının pistini, taksi yolunu ve terminalini bakanlığımız yaptı ve burada iç hat seferleri de bir şekilde başladı ancak yeterince yolcu olmadığı için maalesef devam ettirilemedi. Yaz aylarında bir kez daha dışarıdan, özellikle Belçika'dan charter seferlerinin devam etmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

-"Sen gideceksin ama biz bu sıralarda oturmaya devam edeceğiz"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bakan Soylu'nun konuşmasındaki CHP'ye yönelik sözleriyle ilgili sataşma gerekçesiyle kürsüye geldi.

Gök, Soylu'nun iktidar sıralarındaki partilerin değiştiğini, CHP'nin ise hep muhalefet partisi sıralarında oturduğunu söylediğini hatırlatarak, "Süleyman Soylu'nun dediği gibi Demokrat Parti varken de CHP vardı. Adalet Partisi varken CHP vardı, Anavatan Partisi varken de CHP vardı. Şimdi, o partilerin hiçbiri kalmadı, AKP de kalmayacak, CHP sonsuza kadar yaşayacak. Bizim alnımız açık. Biz, yolsuzluğa direniyoruz. Biz, adaletsizliğe direniyoruz. Siz ne kadar ülkeyi bozguna uğratmaya çalışırsanız çalışın, karşınızda CHP var. Süleyman Soylu, sen gideceksin ama biz bu sıralarda oturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Akreditasyon Kurumunun 2016 yılı bütçeleri ile 2014 kesin hesapları oylanarak kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber