Anonsları duyunca 'anne kurtulduk' dedim

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerin baskıları nedeniyle evlerinden çıkamayan 29 vatandaş, dün gece güvenlik güçlerine sığındı. Bir kadın "Çıkmaya korkuyorduk. Radyoda anonsları duyunca, 'anne kurtulduk' dedim" diye konuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Mart 2016 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 'bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istediği' talebi üzerine operasyonlara bir süre ara verildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilerek, Hasırlı Mahallesi'ndeki Köprülü Sokak'tan 10'u çocuk, 2'si kadın, 1'i yaralı 18 kişiyi güvenli şekilde tahliye edildi.

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, diğer vatandaşlar da bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

"Anons'u duydum 'anne kurtulduk' dedim"

Diyarbakır Valiliği, tahliye edilen vatandaşların görüntülerini de kamuoyuyla paylaştı. Beyaz bayraklarla ilçeden çıktıkları görülen şahıslardan yaşlı bir adamın gözyaşları içerisinde güvenlik güçlerine seslenmesi yürekleri burktu. Bir asker tarafından sırtlanarak, taşınan yaşlı adam, "Yarabbi şükür Allah size zeval vermesin. Allah zeval vermesin size. Bu hali istemiyoruz. Yardımcı olun kurtarın bu milleti" dedi.

Bir kadın ise korktukları için ilçeden çıkamadıklarını söyledi: "Gidecek yerimiz yoktu. Anonsları duyuyorduk. Halkı bırakın diyordunuz. Çıkamıyorduk, korkuyorduk. Son anda seslenmenizi duyana kadar korkuyorduk. En son radyolara verdiniz anonsları. Sur için, halk için tahliye diye. Anneme dedim ki, anne kurtulduk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber