İLKSAN'dan medyada çıkan haberlere açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BASIN AÇIKLAMASI

08 KASIM 2006

Sandığımızla ilgili bazı basın yayın organlarında son günlerde başlatılan ve tamamen maksatlı ve taraflı yayınların amaçları anlaşılamamaktadır.

Sosyal Yardım Kuruluşları arasında, 240 bin üyesi ile İLKSAN ülkemizde faaliyet gösteren büyük sosyal yardım kuruluşlarından birisidir. Üyelerine 2005 yılında 86.000.000 (Seksenaltımilyon) YTL. ve Kasım 2006 itibari ile 58.534.406 (Ellisekizmilyon-
Beşyüzotuzdörtbindörtyüzaltı)YTL. karşılıksız sosyal yardımda bulunmuştur.

Sandığımızca zaman zaman uzmanlık gerektiren çeşitli konularda danışmanlık hizmeti satın alınmaktadır. Bir danışmanlık şirketinden alınan hizmetin ardından yapılan spekülasyonlar tamamen iyi niyetin dışına çıkarak, sandığımızı yıpratmak için kullanılmaya çalışılan bir malzeme haline getirilmek istenmektedir.

Oysa ki danışmanlık şirketinden alınan hizmetin ana gayesi mevcut durum ve gelecek ile ilgili planlarımıza bir katkı sağlamaktır. Bu noktada ülkemizde bir çok kamu kurum ve kuruluşu bu yönteme başvurmaktadır.

Sandığımız Bakanlık müfettişlerince periyodik aralıklarla denetime tabi tutulmaktadır. Şimdiye kadar bu denetimi yapan müfettişlerin hazırladığı raporlarda hiçbir usulsüzlüğe rastlanmamıştır. Raporlarda varsa suç unsuru taşıyan konularda gerekli işlemleri yapmak müfettişlerin en tabi vazifesidir.

Daha şeffaf ve üyelerin sosyal haklarının genişletilmesi için gayret sarf eden İLKSAN Yönetimini yıpratmak ve yapılan güzel hizmetlerin önüne geçmek isteyenlere fırsat vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.

Sandığımız hesabını veremeyeceği hiçbir icraatın içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet YURT
İLKSAN YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber