Koza'nın içini boşaltan İpek'e suç duyurusu

SPK, firari Akın İpek ve ailesinin Koza Grubu üzerinden FETÖ'ye kaynak aktararak, şirketi zarara uğrattığını da tespit etti. Kurum, Akın İpek, Melek İpek, Cafer İpek ve Pelin İpek Zenginer hakkında 'örtülü kazanç'tan suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Mart 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koza'nın içini boşaltan İpek'e suç duyurusu

SermayePiyasası Kurulu (SPK) firari Akın İpek ve ailesinin Koza Grubu üzerinden FETÖ terör örgütüne bağış adı altında kaynak aktararak, halka açık şirketleri zarara uğrattığını da belirledi. Borsada yüzlerce küçük yatırımcıyı kandıran Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin İpek Zenginer hakkında sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve örtülü kazanç aktarımı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.


3 YIL HAPİS CEZASI

SPK Kanunu'nun 'görevi kötüye kullanma ve örtülü kazanç aktarımı' başlıklı 21 ve 110'uncu maddelerine göre, İpek ailesinin şirketin nakit parasını 'bağış' adı altında örtülü işlemlerle FETÖ terör örgütüne aktararak halka açık şirketi zarara uğratması 'nitelikli' suç kapsamına giriyor. SPK Kanunu'na göre nitelikli suçu işleyenlere verilecek hapis cezası 3 yıldan az olamıyor.


HAKSIZ MENFAAT

Sermaye Piyasası Kurulu, İpek ailesinin Koza Altın'da da kendilerine emsal şirketlere göre daha fazla menfaat sağladıklarını tespit etti. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen detaylı incelemelerde, Koza Altın'ın bu yolla zarara uğratıldığı belirlendi.


SPK: BİLGİ VER

İpek ailesine Koza Altın'dan dolayı da suç duyurusunda bulunuldu. Sermaye Piyasası Kurulu, Koza Altın'dan ilk genel kurul toplantısında konuyla ilgili yatırımcılara bilgi vermesini istedi.

KÜÇÜK YATIRIMCI DAVA AÇABİLİR

SPK,tespit edilen suçtan zarar gören küçük yatırımcıların İpek ailesi aleyhine dava açma hakkı olduğunu da belirtti. Koza Grubu'nun borsada halka açık şirketlerinde hissesi olan yatırımcıların, örtülü işlemlerde bulunarak halka açık ortaklıkların karını veya mal varlığını azaltıp, kendilerini zarar ettirdiğini belirtip İpek ailesi hakkında dava açabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber