Bakan Elitaş'tan 'Boydak holding' açıklaması

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Boydaklar'la ilgili süreç, holding veya tesislerle ilgili değildir. Paralel terör örgütüne yardım ettiklerinden dolayı haklarında iddianame hazırlanmıştır. Boydak Holding CEO'larından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak gerekli açıklamayı yapmıştır'' dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2016 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Elitaş'tan 'Boydak holding' açıklaması

TBMM Genel Kurulu'nda Bakan Elitaş, Akçakale ve Karkamış gümrük kapılarından yapılan ithalat ve ihracat miktarına ilişkin soruya, "Akçakale ve Karkamış kapılarından 2011 yılından sonra ithalat yapılmamıştır. Akçakale kapısından toplam 878 bin dolar ihracat yapılmıştır. Bu yıl da 2015 yılında ihracat beyanı 7 Mayıs 2015 tarihinde Kızılay tarafından 334 bin dolar olarak tescil edilmiştir'' yanıtını verdi.

Bakan Elitaş, Boydak ailesine ilişkin olarak, "Boydaklar'la ilgili süreç, holding veya tesislerle ilgili değildir. Paralel terör örgütüne yardım ettiklerinden dolayı haklarında iddianame hazırlanmıştır. Boydak Holding CEO'larından Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak gerekli açıklamayı yapmıştır'' dedi.

Bakan Ağbal ise, Cengiz İnşaat'ın vergi borçlarının silinmesine ilişkin soru üzerine, "Bu belge devletin kayıtlarında mevcut. Her türlü denetime tabi tutulmuş resmi bir belgedir. Bu belgede hiçbir hukuka aykırı işlem söz konusu değildir. Uzlaşma Komisyonu önüne gelen olayda hukuki değerlendirmelerini yapmak suretiyle sonuçlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Boydak yöneticileri tutuklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber