Mehmetçiğin yeni gözü

Termal görüş özelliğiyle konvoy takip ve arazi tarama görevlerini yerine getirebilen, 300 metrelik mesafeden yüz tanıma imkanı sunan mini insansız hava aracı, güvenlik güçlerinin adeta gözü olacak

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 09 Mart 2016 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya genelinde askeri amaçlı kullanılan Aeryon SkyRanger artık Türkiye'de. Kanada üretimi olan cihaz özellikle askeri hizmetler başta olmak üzere endüstriyel alanlarda da kullanılıyor. Güvenlik güçlerinin havadaki gözü olarak da bilinen SkyRanger Türkiye'de test amaçlı olarak faaliyet gösteriyor.

ÖZEL TASARIMLA YAZ KIŞ HAVADA

Mini insansız hava aracı zorlu hava şartları için özel olarak tasarlandı. Dört pervaneli olan cihaz, katlanabilir yapısı ile kolayca taşınabiliyor. Kullandığı termal kameralar sayesinde gece ve gündüz koşullarında görevini gerçekleştirmekte zorlanmayan cihazın su geçirmeyen gövde yapısı sayesinde yağmurlu ve karlı havalarda dahi kullanılabilen SkyRanger, saatte 65 kilometre esen rüzgarlarda ve -30° ile +50° arası sıcaklık değerlerinde görevine devam edebiliyor.

BİR ÇOK ALANDA HİZMET VERİYOR

SkyRanger, milli savunmanın yanı sıra, kamu güvenlik uygulamalarında, belediyecilik ile afet çalışmalarında da tam hizmet sunuyor. Güncel olarak iki ve üç boyutlu harita çıkarma özelliği bulunan cihaz ile, yangınlara müdahale, çevresel etkilerin takibi ve endüstriyel denetimlerde yapılabiliyor . Trafik kazalarında da büyük kolaylık sağlayan cihazın, üç boyutlu kaza yeri fotoğrafını çekme özelliği de bulunuyor. Dünyanın en seçkin askeri birliklerinin kullandığı bu cihaz, Türkiye'de deneme aşamasını geçtikten sonra bir çok alanda hizmet verecek. Cihazın, havaalanlarını havadan koruma özelliği de bulunuyor.

ANINDA KOMUTA MERKEZLERİNE CANLI AKTARIM

SkyRanger ile memurların olay mahallinde, durumsal farkındalık kazanmasını sağlamak amacıyla cisimlerin ötesini, ağaçların arasındakileri ve köşelerin etrafındakileri görmesi mümkün oluyor. Ayrıca aynı anda aktırılan gündüz ve gece görüntüleri, memurlara ve komuta merkezlerine canlı olarak aktarabiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Havada 50 dakikaya kadar kalma özelliği bulunan SkyRanger'in teknik özellikleri ise şöyle:

-65 km/s sürekli rüzgarda çalışabiliyor

-90 km/s ani değişken rüzgarlarda görevini devam ettirebiliyor

-Yağmurlu ve karlı havalarda uçuş yapabiliyor

-Gelişmiş kontrol sistemi ile görev odaklı uçuş imkanı

-Konvoy takip özelliği

-Arazi tarama özelliği -10 kilometreye kadar menzil

-Gündüz ve termal görüş kamera sistemi

-Hedef takip sistemi -30 x optik- 60 x dijital zoom özellikli gündüz kamerası

-400 metreden plaka okuma, 300 metreden de yüz tanıma imkanı sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber