Öğrencisinden öğretmenine, müstahdeminden, müdürüne kadar günde 15 dakika okuma projesi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARS'TA, GÜNDE 15 DAKİKA KİTAP OKUMA PROJESİ

Kars'ta, yapılan bir proje ile İl Halk Kütüphanesi'ni daha aktif kullanmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, eğitim ve öğretim kalitesini artırmak için günlük istisnasız bütün okullarda müstahdeminden, müdürüne kadar öğretmen ve öğrenciler ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli, belirlenecek olan saatler içerisinde 15 dakika kitap okuyacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştireceği proje kapsamında; öğrenciler, müfredatı, kurum çalışanları da işlerini aksamayacağı şekilde herkes belli bir saatte 15 dakika kitap okuyacak. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü arcılığıyla kurulacak komisyonlar vasıtasıyla İl Halk Kütüphanesi'nden bütün okullara kitaplar ödünç olarak verilecek. Günlük 15 dakika okunacak kitaplar bittiğinde de yerine bir başka kitap verilecek ve ardından ikinci aşamada ise okuma alışkanlığı yerleştikten sonra Kars Valiliği ve Özel İdare kaynaklarının kullanılmasıyla 10 yazarın kitapları alınarak okullara hediye edilecek. Bu proje Kütüphaneler Haftası olan Mart ayının sonuna kadar devam edecek ve Mart ayının son haftasında 4 günlük bir program yapılarak okuyucu ile yazarlar buluşturulacak. Yazar, okuyucularla bire bir görüştükten sonra bir değerlendirme alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Kenan Bekis, "Böylece okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu seviyeyi artırmak amacına ulaşmış olacak. Bir öğrenci ne kadar çok okursa OKS ve ÖSS'de daha başarılı olacaktır." dedi.

Bekis, ayrıca, projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne önerdiklerini, ilk toplantıyı da yaptıklarını belirterek, "Proje, ilk etapta Kars merkez ilköğretim ve ortaöğretim okullarında uygulanacak. Öğrencilerin hangi seviyede kitap okuyacağına sınıf öğretmenleri karar verecek. Yürütme Kurulu olan Kültür Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü, onun altında Kütüphane Müdürü, Şube Müdürleri, Müze Müdürü, Milli Eğitimin Proje Müdürleri de koordine edecekler. Okul müdürleriyle bir toplantı yapılacak. Edebiyat öğretmenlerinden kitap seçici kurulu oluşturulacak. Milli Eğitimin 100 temel eseri, milli manevi değerleri yansıtan kitaplar da olabilir. Ama bunları oluşturulan komisyon seçecek. Kitaplar siyasi içerikli olmayacak. Biz de Çocuk Kütüphanesi ve İl Halk Kütüphanesi'nden kitapları temin edeceğiz. Böylelikle interaktif bir sistem olacak. Kütüphane ve okul bir araya getirilecek. Bunun gerçekleştirilmesinin ardından çalışmayı diğer bütün kurumlara yayacağız ve her memur 15 dakikasını okumaya ayıracak. Bu da, elbette ki şimdiki projede başarılı olmamıza bağlı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber