2 . kademe okuma yazma seferberliği...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"2. KADEME OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ"

MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK: "DİPLOMALI ANNELER PROJESİNİN 2. AYAĞI HAYATA GEÇİRİLDİ. HAYDİ KIZLAR OKULA PROJESİNDE 222 BİN 840 KIZ ÇOCUĞU OKULA GİTTİ. ANNELERİMİZ OKUMA YAZMA BİLMİYORSA BU BİZİM AYIBIMIZDIR, BU AYIBI ORTADAN KALDIRMAK ADINA TÜM ÇARELERE BAŞVURUCAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Haydi Kızlar Okula' projesinde 222 bin 840 kız çocuğunun okula gittiğini belirterek, "Annelerimiz okuma yazma bilmiyorsa bu bizim ayıbımızdır, bu ayıbı ortadan kaldırmak adına tüm çarelere başvurucağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığıyla Bağcılar Belediyesi arasında "2. Kademe Okuma Yazma Seferberliği" protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Sabah saat 09:00'da gerçekleştirilen törene Milli Eğitim Bakın Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Vali yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ata özer, Bağcılar Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik yaptığı konuşmada, "Bu hayırlı hizmete tanık olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sadece erkeklerini eğitmiş olan ve kadınlarını eğitmeyen milletler akıllarının yarısını kullanmıyor demektir. Biz kadınlarımızı eğitmezsek aklımızın yarısını kullanmıyoruz demektir. Bu asla tahammül edilemez. 'Haydi Kızlar Okula' projesinde 222 bin 840 kız çocuğu okula gitmiştir. Bu rakamı ilk kez burada açıklıyorum. Bizim annelerimiz okuma yazma bilmiyorsa bu bizim ayıbımızdır. Bu ayıbı ortadan kaldırmak adına tüm çarelere başvurucağız. Dünyada bir çok yerde sağlık ve eğitim hizmetleri belediyelerden sorulur. Kadınlarımızın söylediği 'okuma ve yazmayı söktüm' kelimesi çok önemlidir. Bu 'söktüm' kelimesi, onun etrafındaki tel örgüyü sökmesi anlamına gelir. Bilime ihtiyacı olan tek varlık insandır. Türkiye'de okuma yazma bilmeyen bir tek insan kalmayıncaya kadar cehaleti ayağımızın altına alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

Daha sonra sözü alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Çok mutluyum. 2 yıl önce başlatıp başarılı bir şekilde sonuçlandırdığımız '1.Kademe Okuma Yazma Seferberliği'nin' ikincisini gelen yoğun talep üzerine devam ettiriyoruz. Çağın sorunlarının başında okuma yazma bilmemek gelir. Bu önemli girişimde gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Türkiye yolunda daha iyi projeler üretilecektir. Daha güzel emeklerin inşası için okuma yazma öğrenen annelerimizin çabalarının boşa çıkmayacağı inancındayım" diye konuştu.

Projeyle bilgi veren Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık,"Bağcılar Belediyesi kendi yaptırdığı 6 okul yanında bulduğu bağışçılara da 13 okul yaptırarak ilçemize 19 yeni okul kazandırdı" dedi.

Şu anda toplam 75 okul arsasını Milli Eğitim Bakanlığı'na okul yaptırmak üzere bağışladıklarını belirten Kıyıklık, "2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığıyla bir işbirliği protokolü, imzalayarak okuma yazma bilmeyen yetişkinler için kurs açmıştık. 2 yıl içinde ve 2 dönem halinde yapılan kurslarımıza 20 bin 867 vatandaşımız katıldı. Kurslarımıza katılan vatandaşlar arasından yapılan sağlık taramalarında 5 bin 812 kişi göz kontrolünden geçirildi. Bir kişi göz ameliyatı yaptırıldı. 3 bin 508 kişiye gözlük verildi. 957 kişinin kadın hastalıklarından kontrolü yaptırıldı. Çocuklu kursiyerler için anaokulları açıldı. Kurslara Teşvik amacıyla 5 kişiye dayalı döşeli ev, başarılı olanlardan 2 bin 355 kişiye beyaz eşya, gibi hediyeler verildi" ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediyesi ve Mili Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 2. Kademe Okuma Yazma kurslarının aralık ayında başlayacağı kurslara katılanlar ilkokul diploması yerine geçecek belge alacakları öğrenildi. Ayrıca belgeyi alanların eğitim hayatlarına devam etme imkanı bulacakları ve ehliyet sahibi olabilecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber