Cepte indirim 2007'de

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan'ın iletişim vergisi ile ilgili beyanatının kendileri için ?taahhüt anlamına? geldiğini belirtti ve ?indirim gelecek yıl? dedi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün Antalya'da iletişim vergileri ve edevlet konusunda çeşitli açıklamalar yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iletişim vergisinde indirim yapılması yönünde çalışmalara başlanacağına ilişkin yaptığı açıklamalara değinen Yıldırım, şunları söyledi: ?Başbakan'ın iletişim vergisinde kamuya verdiği beyanat bizim için bir taahhüt anlamına geliyor. Bundan sonra Maliye Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklarla bunu görüşerek bir an önce uygulamaya başlamayı düşünüyoruz. Bu, muhtemelen 2007 yılında olacak.?

E-DEVLET KAPISI Bakan Yıldırım, e-devlet kapısı uygulamalarıyla da hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Çalışmaların bir yıl önce başladığını belirten Yıldırım, çeşitli bakanlık ve kurumların bu yönde çalışmaları bulunduğunu ancak e-devletin, tüm çalışmaları tek çatı altında toplayacağını bildirdi. Yıldırım, şöyle konuştu: ?Kamu kuruluşları bilgi paylaşımında cimridir. Biz bir müsteşar başkanlığında, çeşitli bakanlıklardan o seviyede üst düzey yöneticileri de dahil ederek bir kurul oluşturduk. Yüklenici firmanın taleplerini kurumlardan toplayıp onlara aktarıyoruz. Bizim hedefimiz en geç ocak ayı sonunda edevlet kapısını açmak. İlk etapta 10 değişik hizmet halkımızın kullanımına sunulacak.? Yıldırım, vatandaşın en çok işine yarayacak pasaport, nüfus, sağlık, ehliyet yenileme, sabıka kaydı gibi işlemlerinin e-devlet uygulamasıyla yapılabileceğini dile getirdi. Yıldırım, bu kalem sayısının 19-20'ye çıkacağını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber