Rusya'dan gelen IŞİD'çi canlı bomba aranıyor

Rusya'ya bağlı Dağıstan özerk cumhuriyeti doğumlu olan ve IŞİD terör örgütüyle bağlantılı olduğu tahmin edilen 18 yaşındaki genç bir kadının, Moskova'dan İstanbul'a gelerek bombalı intihar eylemi gerçekleştirmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mart 2016 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rusya'dan gelen IŞİD'çi canlı bomba aranıyor

Rusya'nın resmi haber ajansı RİA, Türkiye'de polis tarafından aranmaya başlanın genç kadının ismini Kristina Tihonova olarak duyururken, "Terörizmu.net" haber sitesi adını Oksana Tihonova olarak bildirdi.

İddiaya göre; 18 Şubat tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'dan uçakla İstanbul'a gelen Tihonova, aradan birkaç gün geçtikten sonra Dağıstan'daki arkadaşlarına geçtiği mesajda, İstanbul'da bombalı intihar eylemi gerçekleştirmek istediğini iletti. Sosyal ağlar üzerinden gerçekleştirilen bu yazışmayı tespit eden güvenlik güçleri, şimdi her yerde 18 yaşındaki kadını arıyor.

Türkiye'de terör eylemi gerçekleştirmeyi planlayan Dağıstanlı genç kadınla ilgili Rus güvenlik güçleri henüz resmi bir açıklama yapmadı. Haberlerde sadece genç kadının kimliğinin araştırıldığı söyleniyor.

Nerdun HACIOĞLU

Dağıstanlı canlı bomba Sümeyye Türkiye'de mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber