TOBB'un ikiz kulelerine üst kurullar talip oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB'un 100 milyon dolara satın aldığı Tekel'in ikiz kuleleri gözde oldu. Bazı üst kurullar ile birçok kamu kurumunun meşhur kulelerde yer kiralamak için sıraya girdiği öğrenildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) geçen yıl 100 milyon dolar vererek Tekel'den satın aldığı başkentteki ikiz kulelere üst kurullar ile kamu kurumlarından çok sayıda talip var. SABAH'ın edindiği bilgiye göre, kulelerden yer kiralamak için başvuranlar arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kamu İhale Kurumu (KİK) ve Telekomünikasyon Kurumu (TK) ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği de bulunuyor. Bu kurumların taleplerini sözlü veya yazılı olarak TOBB yöneticilerine ilettikleri öğrenildi.

100 milyon $'a aldı

Kulelerden birini TOBB Merkezi olarak düşünen TOBB yönetimi, iştiraklerini de kulede toplamayı planlıyor. Bununla birlikte, artan talepler karşısında TOBB yönetiminin kiralama konusunu da değerlendirdiği kaydedildi. Öte yandan, Özelleştirme İdaresi ile ikiz kulelerin devrinde yaşanan bazı prüzlerin de giderildiği öğrenildi. TOBB Tekel'in 38'er katlı ikiz kulelerini geçen yıl Özelleştirme İdaresi'nden 100 milyon dolar vererek satın almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber