Muhalefetten AB yasalarına destek

Başbakan'ın, AB yasalarıyla ilgili muhalefete yaptığı çağrı olumlu sonuç verdi. Söz konusu yasalardan 2'si önceki gün Meclis'te kabul edildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mart 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhalefetten AB yasalarına destek

Nevin Bilgin

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhalefet partilerine yaptığı AB yasalarına destek çağrısı karşılık buldu ve yasalardan 2'si önceki gün Meclis'te kabul edildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türk vatandaşlarının vizesiz olarak Schengen bölgesinde dolaşımına imkan tanıyacak düzenlemelere CHP olarak katkı sağlama noktasında hiçbir geriduruşumuz olamaz" dedi. Özel, tek kriterlerin gerçekten AB standartlarına, normlarına uygun düzenlemeler yapılması olduğuna işaret etti. Özel, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun AB standartlarında yapılması halinde hiçbir problem yaşanmadan, düzenlemenin Meclisten uzlaşıyla 15 dakikada geçebileceğini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, AB vize muafiyeti için çıkarılması gereken yasalara destek vereceklerini söyledi. Akçay, "Bu konuda hükümetin endişesi olmasın. Biz Türkiye'nin menfaatlerine bakarız. Bunun için bizlere gerekli ve yeterli bilgileri vermeleri kafi gelecektir" dedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de yaptığı açıklamada, "HDP olarak bu konularda duruşumuz nettir. AB ile ilgili sürecin demokrasiye olumlu katkılar sağlayacağı kanaatindeyiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber