Koç'un hastalığına çare Başbakan'dan

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Kasım 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koç: Uykularım kaçıyor Erdoğan: İyi ya, çare olur

Başbakan, turizm tesislerine ek vergiyle ilgili tartışmaya sessiz kalan Koç'a görüşünü sordu. Erdoğan'ın, "Uykularım kaçıyor" diyen Bakan'a, 'İyi ya, uyku hastalığına çare bulursun' sözleri bakanları kahkahaya boğdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un gündemden düşmeyen resmi toplantı, Meclis ve uluslararası geziler dahil her yerde uykuculuğu, sonunda Bakanlar Kurulu'na da damgasını vurdu. Kabinede Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Atilla Koç'a 'uyku hastalığı' ile ilgili yaptığı bir espri bakanları dakikalarca güldürdü. Kurul'da, son zamanların gündemde olan turizm tesislerinde konaklama bedellerine getirilecek ek yüzde 3'lük vergi meselesi görüşülüyordu. Belediyeler, altyapı katkı bedeli adı altında toplanacak bu paralarla projelerini gerçekleştirecekti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da destek istediği tasarı, toplantıda birçok bakanın tepkisini çekti. Çünkü, turizmciler de her fırsatta siyasilere, 'konaklama bedellerini artırır ve işlerimiz düşer' gerekçesi ile buna engel olunmasını istiyorlardı.

ÖNCE ARKADAŞI UYARDI

Ancak,Kurul'da bakanlar ile vergiyi isteyen Unakıtan arasında şiddetli tartışmalar yaşanmasına rağmen, Atilla Koç'un hiç sesini çıkarmaması bazı kabine üyelerinin dikkatini çekti. Bakanlardan biri, Koç'a dönerek, "Bir şeyler söylesenize. Sizin konunuz. Hiç konuşmuyorsunuz" diye gönderme yaptı. Koç'un sessizliği Başbakan Erdoğan'ın da dikkatini çekti ve "Bir şey söylemediniz. Siz ne diyorsunuz sayın Bakan?" diye sordu. Bu sözlerle birden irkilen Koç da, "Sayın Başbakanım, arkadaşlar haklı. Bu vergiye ben de karşıyım. Hatta uykularımı kaçırıyor" şeklinde cevap verdi. İşte bu sırada Başbakan kabinedeki bakanları gülme krizine sokan unutulmayacak esprisini yaptı: "İyi ya Atilla Bey, bu sayede meşhur uyku hastalığınızdan kurtulursunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber