Dokunulmazlıklar başka bahara kalır

CHP kurmaylarının, HDP'li milletvekillerine ait bazı dokunulmazlık dosyalarının TBMM Genel Kurulu'na indirilmesi uygulamasının kısa vadede gerçekleşmesine ihtimal vermediği öğrenildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Mart 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dokunulmazlıklar başka bahara kalır

MERİÇ TAFOLAR Ankara

CHP kurmaylarına göre, hükümet bazı HDP milletvekillerinin kamuoyuna yansıyan eylemleriyle 'toplumsal infial'e yol açtıkları iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etti. Ancak CHP kurmayları, TBMM'de uzlaşıya ve desteğe ihtiyaç duyan Ak Parti'nin böyle bir hamleyi göze alamayacağı konusunda hemfikir durumdalar. CHP'liler kendi aralarında yaptığı değerlendirmede, "AKP'nin vize muafiyeti ve yeni Anayasa gibi uzlaşmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu konunun yakın gelecekte genel kurul Gündemine getirilmesi mümkün görülmüyor. Dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi hem yoğun hem de tartışmalı bir gündem yaratacağı için buna izin verilmeyecektir" öngörüsünde bulundu.

Kampta değerlendirilecek

Dokunulmazlık tartışmalarına, "tüm milletvekillerinin dokunulmazlıkları kürsü dokunulmazlığıyla sınırlanmalı" biçiminde yaklaşan CHP kurmayları, bu dosyalar komisyon ve genel kurul gündemine gelince nasıl bir yöntem izleneceği konusunu da iki ya da üç hafta içinde milletvekilleri ve PM üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek kampta belirlemeye hazırlanıyor. Tarihi henüz kesinleşmeyen toplantıya milletvekili grubunun yanı sıra partinin en üst düzey karar alma organı olan PM üyelerinin katılımı da bekleniyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber