Eğitim şurasının gündemi sınav

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yedi yıl aradan sonra gerçekleştireceği 17. Milli Eğitim Şûrası bugün başlıyor. 13-17 Kasım tarihleri arasındaki şûrada, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından biri haline gelen 'ortaöğretim ve üniversiteye girişte yapılan sınavlar' enine boyuna tartışılacak. İl düzeyinde kurulan komisyonlarca hazırlanan ve Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı'nca kitaplaştırılan ön raporlara göre, şûraya 1998'den beri Türkiye'nin gündemini meşgul eden imam-hatip okullarının da aralarında olduğu meslek liselerine farklı katsayı uygulaması damgasını vuracak.

Şûraya, eğitimci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, Genelkurmay Başkanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Türk Patent Enstitüsü gibi kurumlardan 800 kişi katılacak. Katılımcıların bir kısmı ÖSS ve OKS'ye yönelik çözüm önerileri getirirken, bir kısmı da AB'ye giriş sürecinde Türk eğitim sistemini ele alacak.

Divan başkanı Bakan Çelik

Şûranın divan başkanı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olacak. Beş gün sürecek şûra sonucunda ortaya çıkacak 'raporlar' koordinatörlüğü üstlenen TTK Başkanlığı'nca sınıflandırılacak.

Başkanlık, sınıflandırılan raporları ilgili genel müdürlüklere gönderecek ve raporlarda sunulan 'çözüm önerilerini' uygulamaları için talepte bulunacak.

Şûra için ilk olarak üniversite öğretim üyeleri ağırlıklı olmak üzere sivil toplum örgütleri, eğitimciler, diğer bakanlık temsilcileri ve MEB bürokratlarının da katılımıyla bir ön komisyon çalışması gerçekleştirildi. Kitap haline getirilen bu çalışma, görüşleri alınmak üzere illere gönderildi. İllerde kurulan geniş katılımlı komisyonlar, bu raporu da dikkate alarak yeni bir rapor hazırlandı. Daha sonra 13 eğitim bölgesi belirlendi ve iller bu bölgelere göre gruplaştırıldı. Bölge komisyonları, illerden gelen önerileri değerlendirdi ve çıkan sonuçlar doğrultusunda bu kez bölgeler düzeyinde bir rapor oluşturuldu. İl ve bölgelerden gelen raporlar, şûraya sunulmak üzere TTK Başkanlığı'nca kitaplaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber