Bir tarafta ev ev öğrenci toplamaya çalışılıyor, bir tarafta veli müdüre eğitim için yalvarıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 kızını okutmak için okul müdürüne yalvardı

ADANA'da okula gönderilmeyen kızların ailelerini ikna için evlerine kadar giden Organeral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır'ın yolunu kesen 2 kız annesi Naime Özdemir, ?Kızlarımın da okula gitmesini istiyorum, ne olur onlara da yardımcı olun'' diye yalvardı.

Gülbahçe Mahallesi'ndeki Organeral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu öğretmen ve yöneticileri, eğitim gönüllüsü gibi çalışarak 10 bin 300 evi tek tek tarayıp, okula gönderilmeyen kız çocuklarını eğitime kazandırmaya çalışıyor. 2 yıl içinde 392 kızı eğitime kazandıran okul yöneticileri, son olarak okula sığınıp okumak istediğini, okutulmadığı takdirde evden kaçacağını söyleyen 15 yaşındaki Hülya Dal'ın ailesini ikna etmek için harekete geçti. Müdür Bahadır ile müdür yardımcıları İsmail İlter ve Serap Aytekin, okula gönderilmeyen Dal'ın ailesini ikna etmek için 72 Sokak'taki evlerine gidip, bütün masraflarını karşılayacakları sözünü verdi. Hülya Dal'ın okutulması için söz alan eğitim günüllüleri, genç kızı da yanlarını alıp okula gitmek için sokağa çıktıklarında ise sürprizle karşılaştı.

Müdür Bahadır'ı tanıyıp geliş amaçlarını bilen 5 çocuk annesi 37 yaşındaki Naime Özdemir, eğitim gönüllülerinin yolunu kesti. İlköğretim okulu 4'üncü sınıfa geçtikleri gün, babaları tarafından okuldan alınan ve 2 yıldan bu yana tarlada çalışan kızları 13 yaşındaki Hülya ile 11 yaşındaki Leyla'yı okula yeniden almalarını söyleyerek yardım istedi. Tarım işçisi olarak tarlada çalışan 2 kızının, okula gitmek istediğini belirten Özdemir, ?Siz yardım etmez, sahip çıkmazsanız kızlarımın ikisi de cahil kalacak. Okula gidemedikleri için sürekli ağlıyorlar. Maddi durumumuz yetersiz olduğu için çalıştırmak zorunda kaldım, ama okula gitmelerini istiyorum'' dedi.

Naime Özdemir'in isteğini sevinçle karşılayan Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır, Leyla ile Hülya Özdemir kardeşlerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarına söz verdi. Duygulu anlar yaşayan müdür yardımcısı Serap Aytekin, okuma azmiyle yanıp tutuşan kızları otomobiline bindirerek okula kadar götürdü. Odasına aldığı kızlara eğitim için her şeyi yapacaklarını söyleyen Müdür Bahri Bahadır Leyla ile Hülya'yı sınıflarına yerleştirerek ders başı yaptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber