Türkiye 350 teröristi isteyecek

İsviçre Federal Mahkemesi'nin emsal kararıyla TKP/ML'li terörist Almanya'ya iade edildi. Türkiye de 350 PKK'lıyı aynı emsal kararla istemeye hazırlanıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Mart 2016 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye 350 teröristi isteyecek

İsviçre Federal Mahkemesi'nin kararı, bu ülkede bulanan teröristlerin iadesi için yeni kapı araladı. Almanya'nın ülkeden talep ettiği TKP/ML'li terörist Mehmet Yeşilçalı ile ilgili karar veren mahkeme, "özgürlük savaşçısı" ile "terörist" ayrımı yaparak, bu nedenle mülteci olsa bile topraklarında suç işleyenlerin bu ülkelere iade edilebileceğine karar vererek Yeşilçalı'nın Almanya'ya iadesine karar verdi. Teröristin 8 Mart 2016'da Almanya'ya iadesi sonrası harekete geçen Türkiye emsal niteliğindeki kararla 350 terörist için dosya hazırladı.

350 PKK'LI İSİM VAR

Türkiye'nin iadesini isteyeceği PKK'lı yöneticilerin arasında Sabri Ok, Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Nedim Seven, Rıza Altun, Ali Haydar Kaytan, Nuriye Kesbir, Abdurrahman Çadırcı, Muzaffer Ayata ve Nizamettin Toğuç gibi isimler de var. Türkiye'nin iadesini isteyeceği PKK'lılarla ilgili hazırladığı dosyada, son dönemde örgütün sivilleri hedef alan eylemlerinin de yer aldı öğrenildi.

BRÜKSEL'DEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÇADIRI TEKRAR KURULDU

Belçika yönetimi, terör örgütü PKK'nın Brüksel'deki AB Konseyi binasının arkasında açtığı çadırı kaldırtmadı. Bunun yerine Belçika, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı AB-Türkiye Zirvesi sırasında sökülen terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve pankartların dün yeniden asılmasına göz yumdu. İstanbul'daki terör eyleminin yaşandığı saatlerde, çadır üzerinde terör örgütüne ait bez parçalarının bulunduğu görüldü.

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "Herhalde Belçika'yla (terörle mücadele konusunda) bir müddet daha müzakere ve görüş teatisi yürütme ihtiyacı olacak (...) Bunun (terörle mücadele) Belçika'da önemsenmemesi, bir şekilde PKK'ya kucak açılmasını kabul etmek mümkün değildir" sözleriyle tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Tabiatıyla bunu ikili ilişkiler bakımından görüşeceğiz, bunun önlenmesi için tekrar talepte bulunacağız, yanlış olduğunu ifade edeceğiz. İnşallah Belçika da bu yanlış davranışı tekrarlamayacak" dedi.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber