PKK'nın baharı Bağlar'da soldu

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un dün yaptığı açıklama, PKK'nın Nevruz' da hedeflediği 'bahar ayaklanması'nda kullanmayı düşündüğü yöntemler ile kent halkının terörle mücadelede devletle nasıl işbirliği yaptığını da ortaya koydu.Vali Aksoy'un açıklamasında, devletten Diyarbakırlılara teşekkür de vardı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Mart 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'nın baharı Bağlar'da soldu

Selim Efe Erdem

Güvenlik güçleri Sur'un ardından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesini de teröristlerden temizlemek için operasyonlarını sürdürüyor. Mahalle aralarında ilerleyen güvenlik güçlerinin yaptıkları aramalarda elegeçen canlı bomba yelekleri ve silahlar PKK'nın Bahar Bayramı olarak bilinen Nevruz'da düzenleyeceği katliamı önledi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada, PKK'nın Nevruz'da planladığı canlı bomba saldırılarıyla ilgili bilgi verdi ve halkın terörle mücadelede devletle nasıl işbirliği yaptığını anlattı.

Diyarbakır Valisi Aksoy, dün kentte sokağa çıkma yasağı bulunan ve Bağlar ilçesindeki son duruma ve 21 Mart Nevruz kutlamalarına ilişkin bilgi verdi. Operasyonların sona erdiği Sur'da arama tarama faaliyetleri sırasında en kazlarda iki PKK'lı cesedi bulunduğunu, yine başka bir enkazı kaldırma çalışması sırasında bir en kaza pusu kuran 3 PKK'lının da etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde 15 Mart'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağının da 21 Mart gecesinden itibaren kaldırıldığını duyuran Vali Aksoy, 7. Kolordu Komutanlığı'ndan alınan acil yardımla bölgeye etkin ve zamanında müdahale edildiğini söyledi. Bu mahalledeki operasyonlarda bir polis şehit oldu ve 16 polis yaralandı, 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi ve 23'ü de yakalandı. Ele geçen malzemeler ise, PKK'nın Nevruz katliam planını da ortaya çıkardı.

İŞTE DEMİRTAŞ'IN HAFİF SİLAHLARI...

Vali Aksoy'un açıklaması sırasında, Bağlar ilçesinde ele geçen malzemelerde sergilendi. HDP lideri Selahattin Demirtaş, PKK'nın hendek terörü sırasında 'Elinde hafif silahlarla karşı koymaya çalışan' örgüt üyelerinden bahsetmişti. Dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Spor Salonu'nda sergilenen ve kentin Bağlar İlçesi'nde sadece bir sokakta ele geçen malzemeler, adeta bir ordu birliğini donatacak gibiydi. Adeta roketatar, tüfek, tabanca, el bombası, patlayıcılarla dolan PKK'ya ait silahlara ilişkin bilgi veren bir emniyet amiri, sözlerine 'Bunlar, bir savaş malzemesi çatışma değil' başladı. Ve sadece kentin Bağlar ilçesinde bir sokakta ele geçen malzemelerdi. 81 tüfek ve uzun namlulu silah, 10 raket atar ve 440 roketatar mühimmatı, 120 bin adet uzun namlulu silaha ait mermi, tonlarca canlı bomba patlayıcısı, zırhlı araç delici silahlar...

HALKA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

Vali Aksoy'un açıklamasında, en dikkat çekici unsur belki de yaptığı teşekkür konuşmasıydı. PKK'nın hendek terörü 12 il ve ilçe merkezinde başlamıştı ama gözler Diyarbakır sur ilçesine çevrilmişti. Burada halk, bir yandan evleri terk ederek PKK'lılara yönelik operasyonlara zemin hazırlamış ve canlı kalkan olmamış hem de çok sayıda ihbar ile süreci kolaylaştırmıştı. Vali Aksoy, "Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğimiz bölgelerde, yasağa titizlikle uyan halka, barikat kuran, çukur oluşturan teröristlere destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Aslında bu teşekkür, Vali Aksoy'un şahsında devletin , devletinin yanında duran Diyarbakır halkına yaptığı bir teşekkürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber