MEB bursu ile gidecekler gergin bir şekilde bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Bursu ile Yurt Dışına Gönderilecek Öğrencilerin Gergin Bekleyişi Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı Ağustos ayında yurt dışına lisans üstü eğitim için öğrenci göndereceği ilanı yapmıştı. Eylül ayında ise müracaatları değerlendirerek gönderilecek öğrencilere gerekli duyuruyu yaptı. Ancak YÖK'le yaşanan uyuşmazlık nedeniyle ve öğrenci seçimindeki mülakatın objektif olmadığı da gerekçesi gösterilerek Danıştay'a açılan dava sınavı kazanan öğrencileri Ekim sonuna kadar belirsiz bir bekleyişe mahkum etti.

Danıştay'ın dava ile ilgili kararını vermesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı 27 Ekim'de resmi bir açıklama ile sonuçların mülakat puanı dışarıda tutularak yeniden hesaplanarak bir hafta içinde tekrar duyurulacağını belirtmişti.

Ancak Kasım ayının ortasına gelinmesine karşın, hala bakanlıkça sonuçlar ilan edilmemiş, gecikme ile ilgili olarak da herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Yarınların Türkiye'sini kuşatması beklenen ve bu amaçla onca masrafla yurtdışına gönderilecek olan bu genç insanlar ve aileleri yaz aylarından beri sıkıntılı bir bekleyiş içindedirler ve her gün bakanlığı aramalarına rağmen bakanlık tepkisiz kalmaktadır . YOK ve MEB arasındaki anlaşmazlık en çok onları etkilemiştir. Bir üniversite bitirmiş ve iş hayatına atılma planları yapan bu kadar genç ne kendi işlerine bakabilmekte ne de yurtdışı için sağlıklı bir plan yapabilmektedirler. Bakanlığın bu insanlara en azından bir açıklamayı çok görmemesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber